Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης την Κυριακή 15 Απριλίου

Το σωματείο μας καλεί στην μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιείται στο  πλαίσιο της έναρξης του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ την Κυριακή 15 Απριλίου.

Ο παλαιστινιακός λαός εδώ και χρόνια υποφέρει από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ στον δίκαιο αγώνα του να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον των κινητοποιήσεων των Παλαιστινίων που γίνεται με τις “πλάτες” των ΗΠΑ, της ΕΕ και τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ αλλά και κυβερνήσεων όπως η ελληνική έχει οδηγήσει σήμερα πάνω από 300 παιδιά Παλαιστινίων φυλακισμένα στο Ισραήλ, ενώ πάνω από 8.000 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι που καταδικάστηκε από το ισραηλινό στρατοδικείο σε 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων επειδή αντιστάθηκε στις ισραηλινές αρχές κατοχής, επειδή υπερασπίστηκε τον τόπο της.

Όλοι οι συνάδελφοι μέσα από το σωματείο να καταδικάσουν τις εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα από το ισραηλινό κράτος δολοφόνο.

Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε στα μάτια των νέων της χώρας μας, των μαθητών μας,  την αιτία που δημιουργεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αγριότητες ενάντια στους λαούς, που δεν είναι άλλη από την ακόρεστη όρεξη των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους για συνεχή κερδοφορία.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνει φιλικό αγώνα για την έναρξη του Πρωταθλήματος ανάμεσα σε ομάδα από την Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας και ομάδα Νέων Εργαζομένων.

Η εκδήλωση και το φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθούν στο «Δημοτικό Γήπεδο Τ. Χαραλαμπίδης» του Δήμου Χαϊδαρίου (Ιερά Οδός 240) την Κυριακή 15 Απριλίου στις 10 π.μ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρευρεθούν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον γ.γ. Γιώργο Μαυρίκο.