Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Δελτίο τύπου του σωματείου για την διεκδίκηση ΣΣΕ

Σήμερα Παρασκευή 27/4/18, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις των Γ.Σ. προχωρήσαμε σε:

Παρέμβαση στο έκτακτο Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Ο Βύρωνας κατέθεσε το σχέδιο σύμβασης στην ΟΙΕΛΕ απαιτώντας να το υιοθετήσει.

Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να σιωπά σχεδόν μια δεκαετία για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα Φ.Μ.Ε, Κ.Ξ.Γ και Κ.Μ. Ο Βύρωνας έκανε ξεκάθαρο στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, ότι έχοντας το δίκιο με το μέρος του, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επιβάλλει ΣΣΕ, καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα ταξικά σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση πανελλαδικά να συζητήσουν και να διεκδικήσουν παρόμοια ΣΣΕ.

Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας είναι πως ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, δεσμεύτηκε να καλέσει ΔΣ εντός 10ημέρου καλώντας το ΔΣ του Συλλόγου μας για το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ. 

Επιπλέον αιτηθήκαμε ακόμη μία φορά να αναγνωριστεί ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν.Αττικής “Ο Βύρων” από την ομοσπονδία. Η συνεπής δράση του Συλλόγου, η πλατιά αναφορά του στον κλάδο και το ταξικό περιεχόμενο επιτρέπει την ουσιαστική επεξεργασία προτάσεων που καλύπτουν τις ανάγκες μας στην εργασία.

Συνέντευξη τύπου για τη ΣΣΕ

Σηκώνοντας με κάθε μέσο το ζήτημα της ΣΣΕ, παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες της πρότασής μας. Αναδείξαμε κυρίως τις συνθήκες εργασίας στα ΦΜΕ, ΚΞΓ, ΚΜ και την άμεση ανάγκη κάλυψης μας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Σύμφωνα και με τα παραπάνω, αναδείξαμε και την υποκριτική στάση της ΟΙΕΛΕ στο ζήτημα.

Παράλληλα, από τη συντονισμένη δράση όλων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πάλη για τη ΣΣΕ ανά κλάδο, φαίνεται η γενικότητα της κατάστασης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη συνέχεια των προηγούμενων, είναι τεράστιες όταν κάθε νεός νόμος, μνημονιακός ή μη, τσακίζει τα δικαιώματά μας ή εμποδίζει την κινηματική τους διεκδίκηση.

Τονίσαμε πως η κλαδική ΣΣΕ είναι ο μόνος και ο ελάχιστος τρόπος να ανακτήσουμε τις απώλειές μας από την πολιτική των κυβερνήσεων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν όλο και φθηνότερο εργατικό δυναμικό, σε ατομικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες. Φιλεργατικά νομοσχέδια δεν έχουν στόχο να παρά να εκτονώσουν την αγανάκτηση και τη δυναμική της δράσης μας. Τέλος, η σύναψη της κλαδικής ΣΣΕ δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι ζήτημα συσχετισμού δυνάμεων στο εργατικό κίνημα. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία δράσεων, που πρέπει να συσπειρώνει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους. 

Η ΣΣΕ θα επιβληθεί όσο οργανώνεται όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου.

Η πάλη για τη ΣΣΕ είναι το όπλο μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν.Αττικής “Ο Βύρων”