Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Κινητοποίηση την Παρασκευή 13 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το επίδομα ανεργίας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, από τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, από κάθε χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης! Πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε κάθε φροντιστήριο, σε κάθε συνάδελφό μας!!!

Όπως μας ενημέρωσε μια συναδέλφισσά μας, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», αυτήν τη βδομάδα η ίδια διαπίστωσε πως ο φάκελός της στον ΟΑΕΔ δεν είχε ελεγχθεί προκειμένου να λάβει το επίδομα ανεργίας, αυτό δηλαδή που λαμβάνουν μια σειρά συνάδελφοί μας κάθε χρόνο, όταν θέλοντας και μη απολύονται από τα φροντιστήρια καθώς οι συμβάσεις τους το καλοκαίρι λήγουν. Στη συνέχεια η ίδια απευθύνθηκε σε κατάστημα του ΟΑΕΔ, όπου οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν πως δεν έχει ελεγχθεί κανένας φάκελος εργαζόμενου από το χώρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, καθώς – όπως είπαν – έχουν εντολή να μην εγκρίνουν κανενός καθηγητή ξένων γλωσσών το επίδομα ώσπου να σταλεί η εγκύκλιος, η οποία ποτέ σε κανέναν δε διευκρινίζεται τι θα προβλέπει. Ο κρατικός φορέας του ΟΑΕΔ ισχυρίστηκε πως αγνοούσε τη βλαπτική μεταβολή στον υπολογισμό των ενσήμων για τον κλάδο μας, που διαπιστώσαμε ως σωματείο στις αρχές του καλοκαιριού. Επίσης, ισχυρίστηκε πως αγνοούσε και το νέο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Εργασίας στις 28 Ιούνη, όπου διευκρινιζόταν ότι όσοι συνάδελφοι δεν έχουν πλήρες ωράριο, δεν ισχύει η απλή αναλογία των εργάσιμων ωρών προς τον αριθμό των ενσήμων, καθώς ο αριθμός καθορίζεται από την κατανομή τους στις εργάσιμες μέρες της βδομάδας. Η υπάλληλος μάλιστα των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ παραδέχτηκε πως αληθεύει ότι έχουν παγώσει τα επιδόματα για τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών και πως «θα δούμε τον Αύγουστο»!!! για την καταβολή τους, διότι περιμένουν από το υπουργείο νέα διάταξη. Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο, οι συνάδελφοί μας δε θα πάρουν αυτόν τον Ιούλη το πενιχρό επίδομα που παίρνουν κάθε χρόνο και προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι Σεπτέμβρη που είναι άνεργοι. Και αν κρίνουμε κι από τα ως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάλλον μας περιμένουν και χειρότερα. Κανένα υπουργείο καμιάς τέτοιας κυβέρνησης δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι το επίδομα θα κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ως σωματείο τονίζουμε ότι δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία της σε χλωρό κλαρί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΗ, 11.30 π.μ.

ΕΚΤΑΚΤΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.docx