Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Παράσταση διαμαρτυρίας στα φροντιστήρια «Βαφειαδάκη» στο Αιγάλεω την Πέμπτη 4 Οκτώβρη

Βρισκόμαστε στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το καθεστώς κάτω από το οποίο, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρα Μελέτης καλούμαστε να εργαστούμε. Η έλλειψη σύμβασης στον κλάδο έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους συναδέλφους ενώ παράλληλα η εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς έχει παγιωθεί: ωρομίσθια πείνας, τρομοκρατικές απολύσεις, μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες έξτρα ώρες και επιτηρήσεις, εντατικοποίηση και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Πολλές είναι άλλωστε και οι περιπτώσεις μη ανανέωσης των συμβάσεων τον Σεπτέμβρη. Κοντά σ’ όλα αυτά, το δεδομένο καθεστώς ανεργίας τους θερινούς μήνες για τους συναδέλφους και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Γενικότερος στόχος της εργοδοσίας είναι η ευελιξία στην επιχειρηματικότητα, η μείωση μισθών και ωρομισθίων, το «ξήλωμα» κάθε εργασιακού κεκτημένου. Η κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο και η μη υπογραφή νέας, έχουν διαμορφώσει τη δεδομένη για όλους κατάσταση των ατομικών διαπραγματεύσεων με τους φροντιστηριούχους, μια συνθήκη που εξ’ αντικειμένου θέτει τους συναδέλφους σε μειονεκτική θέση απέναντι στον κάθε εργοδότη.

Σ’ αυτή τη βάση τίθεται ως επιτακτική ανάγκη η πάλη για υπογραφή Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας στον Κλάδο των ΦΜΕ. Αυτόν το στόχο ιεραρχεί το Κλαδικό Σωματείο του «Βύρωνα» που εδώ και καιρό έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει καταρτίσει επικαιροποιημένο σχέδιο ΣΣΕ το οποίο έχει εγκριθεί από τη γενική του Συνέλευση. Εννιά Πρωτοβάθμια Σωματεία ανά την Ελλάδα στηρίζουν και έχουν υπερψηφίσει το εν λόγω σχέδιο. Μετά από την κοινή απόφαση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και τον συντονισμό που επιχειρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, έχουν μπει συγκεκριμένοι στόχοι δράσης για όλη την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν  κινητοποιήσεις σε φροντιστήρια και εργοδοτικές ενώσεις ανά περιοχή (όπου υπάρχουν), παρεμβάσεις στην Ομοσπονδία, συσκέψεις στα σωματεία, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης της πάλης για ΣΣΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καλεί κάθε συνάδελφο στην κινητοποίηση στα Φροντιστήρια «Βαφειαδάκη» στο Αιγάλεω (Ν. Πλαστήρα 9, Πλατεία Εσταυρωμένου) την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 19:30. 

Να είμαστε όλοι εκεί!

Ανακοίνωση-για-παράσταση-διαμαρτυρίας-στον-Βαφειαδάκη.docx