Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Για τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 3 Μάρτη

Η εργοδοσία, ενώ έχει απορρίψει την πρόταση ΣΣΕ από πλευράς των εργαζομένων και αξιοποιώντας τη δέσμευση του κατώτατου μισθού νομικά από υπουργική απόφαση, προσέφυγε στο ΣτΕ για την κατάργηση του πλήρους ωραρίου των 21 ωρών και θέσπιση των 40 ωρών τη βδομάδα. Δηλαδή έμμεση μείωση του ωρομίσθιου στα 4 ευρώ μικτά!

Σήμερα, 3/3/19, πραγματοποιήθηκε μια μαζική συνέλευση του συλλόγου με κύριο θέμα τη δράση μας για τη υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Αποφασίσαμε να απαντήσουμε με:

  • Απεργία στα ΦΜΕ και ΚΞΕ στις 19/3, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής.
  • Κινητοποίηση στο ΣτΕ και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, που επίσης φέρει ευθύνες. Ευθύνες που αφορούν σ’ όλους τους αντεργατικούς νόμους, που ψήφισε ή διατηρεί η κυβέρνηση, που εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις των σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ προβλέπουν τη μονομερή προσφυγή της εργοδοσίας στον ΟΜΕΔ.
  • Εξορμήσεις την Τετάρτη 13/3 στις 10 π.μ. σε γειτονιές και φροντιστήρια.
  • Έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης από άλλα σωματεία και φορείς.

Πρόσθετα, ενόψει της 8ης Μάρτη, τιμάμε τη γυναίκα εργαζόμενη, που δουλεύοντας μερικώς, χωρίς αναγνωρισμένο στην πράξη το δικαίωμα στη μητρότητα, επιφορτίζεται σχεδόν εξολοκλήρου το βάρος της ανατροφής των παιδιών. Αυτό συμβαίνει σε συνθήκες που τα σχολεία και οι σταθμοί υπολειτουργούν και κάθε άλλη επιλογή αποτελεί κόστος για την οικογένεια.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΟΓΕ και της Επιτροπής Αναπληρωτών/ Ωρομισθίων την Παρασκευή 8 Μάρτη στην πλατεία Κοραή στις 6.00 μ.μ.