Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Δεν χαρίζουμε κανένα εργασιακό δικαίωμα! Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ την Τρίτη 8 Οκτώβρη

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή των Βιομηχάνων, του ΣΕΒ, ενάντια στο επαναφορά των τριετιών. Λένε πως “αλλάζει την ουσία του νόμου 4172/2013, με τον οποίο ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός ως μία μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς.”

Επιβεβαιώνεται και έτσι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργηση κάθε επιδόματος για την περαιτέρω συμπίεση του μέσου μισθού. Ακόμα και αν αυτή η “μοναδική αξία αναφοράς”, στοιχειωδώς αυξηθεί, ο μέσος μισθός μειώνεται έμμεσα. Στοχεύουν ευθέως στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.

Για αυτό είναι σταθερός τους στόχος το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να καταπατήσουν τις κατακτήσεις που με χρόνια αγώνων πέτυχαν οι εργαζόμενοι, να υπονομεύσουν τις διεκδικήσεις τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 8/10 στις 9πμ.

Ο “Βύρωνας” έχει επεξεργασμένο σχέδιο κλαδικής σύμβασης. Καιρό τώρα έχει ανοίξει το θέμα στην ΟΙΕΛΕ και τα άλλα σωματεία του κλάδου, αλλά κυρίως το συζητά με τους συναδέλφους μέσα στους χώρους δουλειάς, ώστε να φανούν οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου. Το ζήτημα των τριετιών (όπως και μια σειρά επιδομάτων πχ. πτυχίου) αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου. Ειδικά το άρθρο 4, που αφορά στις πολυετίες, το σχέδιο σύμβασης που έχει καταρτήσει ο Βύρωνας προβλέπει:

“Στους μισθωτούς που υπάγονται στην παρούσα χορηγείται επίδομα πολυετίας για πραγματική υπηρεσία ή προϋπηρεσία, υπολογιζόμενο επί του βασικού ωρομισθίου ή του βασικού μηνιαίου μισθού (27 μήνες 5% επί του βασικού, 54 μήνες 10%, 81 μήνες 15%, 108 μήνες 20%, 135 μήνες 25%, 162 μήνες 30%, 189 μήνες 35%). Ως υπηρεσία υπολογίζεται η πραγματική υπηρεσία ή προϋπηρεσία σε οποιοδήποτε εργοδότη του κλάδου.”

Την πρώτη απάντηση έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι, με την επιτυχία των μαζικών Απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη. Συνεχίζουμε με την κλιμάκωση του αγώνα.

Δυναμώνουμε τον Αγώνα

Συλλογικές Συμβάσεις

Σύγχρονους Όρους Δουλειάς και Αμοιβής

Ανακοίνωση_081019.docx

Κύλιση προς τα επάνω