Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

ΟΧΙ στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα την Πέμπτη 30 Γενάρη 18:30

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη  είναι βόμβα για όλη την Μεσόγειο

Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει το σχέδιο για το Παλαιστινιακό των κυβερνήσεων ΗΠΑ-Ισραήλ, που επιδιώκουν να καταπνίξουν τον αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, υποσχόμενοι ένα  παλαιστινιακό «κράτος» καρικατούρα.

Με το σχέδιο αυτό ΗΠΑ-Ισραήλ νομιμοποιούν την παράνομη κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Ανοίγει ο δρόμος για νέες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Ταυτόχρονα, πετάνε στον κάλαθο της ιστορίας τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Δημιουργούν τεράστιο και επικίνδυνο προηγούμενο για άλλα διεθνή ζητήματα, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου που η υπάρχει παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία, αλλά και αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο. Με αυτήν την κίνηση ΗΠΑ-Ισραήλ νομιμοποιούν το «δίκαιο» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων, του ρατσιστικού ισραηλινού απαρτχάιντ. Νομιμοποιείται η καταπίεση και η σφαγή ενός ολόκληρου λαού.

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τις επικίνδυνες αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είτε περί «διαβολικά καλών» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε περί «πόλου σταθερότητας» της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι με η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις που από κοινού ετοίμασαν και συμφώνησαν είναι κομμάτι των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ξεκάθαρα δηλώνει την αντίθεσή του σε αυτό το σχέδιο των ΗΠΑ.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει η πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και κάθε είδους συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.​

ΟΧΙ στην Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις

Ανακοίνωση_ΔΤ_Βάσεις_300120.pdf

 

Κύλιση προς τα επάνω