Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Ιούνη στις 7 στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κρίση που βρίσκεται μπροστά μας δεν είναι κρίση του κορονοϊού. Είναι μία καπιταλιστική κρίση που η εμφάνιση της πανδημίας την επιτάχυνε. Με άλλοθι όμως την πανδημία, επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση προσπαθούν να μας φορτώσουν τα σπασμένα. Πληρώσαμε την προηγούμενη κρίση, πληρώσαμε την αναιμική τους ανάπτυξη, δεν θα πληρώσουμε άλλο.

Ο κλάδος μας γνωρίζει καλά ότι η «δίκαιη» κατανομή των βαρών που ευαγγελίζεται, δήθεν, η κυβέρνηση, σημαίνει πακτωλό χρημάτων για το κεφάλαιο και μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, απελευθερώσεις απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, περαιτέρω περιστολή των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Με λίγα λόγια βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν οτιδήποτε έμεινε όρθιο από τα δικαιώματά μας. Οι κάμερες στα σχολεία που καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά διασφαλίζουν τα κέρδη των σχολαρχών, η φωτογραφική εξαίρεση των οδηγών σχολικών λεωφορείων από τα βαρέα, η πρακτική πολλών φροντιστηρίων να ζητούν ακόμη και μέρος του 800άρικου από τους εργαζομένους, δείχνουν τι θέλουν να πετύχουν και στον κλάδο μας.

Φαίνεται καθαρά ότι σχέδιο τους είναι να πληρώσουν την κρίση για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Στο πνεύμα όμως των εργαζόμενων στον Τουρισμό, στο πνεύμα του μαθητικού – εκπαιδευτικού – γονεϊκού κινήματος θα απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά στα σχέδια επιχειρηματικών ομίλων και κυβερνήσεων.

“Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά.

Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία”

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
  • Εισόδημα για όλους
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ανακοίνωση-για-τη-συγκέντρωση-στις-11-6.docx

Κύλιση προς τα επάνω