Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Όλοι στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη 1 μμ στα Προπύλαια

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, να κάνει πράξη ότι δεν μπόρεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να επιβάλλει ένα σχολείο που δεν θα έχει θέση η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των παιδιών, η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Θέλει ένα σχολείο εντατικοποιημένο, στο οποίο τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα συσσωρεύουνε δεξιότητες, προκειμένου να γίνουν ελαστικοί εργαζόμενοι και δεν θα κατακτούν γνώσεις.

Θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, να επιβάλλουν την αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς, όχι για να γίνεται καλύτερο το εκπαιδευτικό έργο, αλλά για να μπορούν με το φόβο να επιβάλλουν στους εκπαιδευτικούς όλα τα βάρβαρα και αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα, όπως οι κάμερες στην παρούσα συγκυρία.

Το εκπαιδευτικό, γονεϊκό, αλλά και μαθητικό κίνημα έδειξε ότι μπορεί να διαμορφώσει νέους συσχετισμούς και να αχρηστεύσει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, για ένα σχολείο όπου οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι πρωταγωνιστές σε ριάλιτι.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις

στις 13:00 στα Προπύλαια!

Μπαίνουμε μπροστά, μαζί με τα σωματεία μας, γιατί εκεί είναι η δύναμή  μας!

Διεκδικούμε:

  • Να μην ψηφιστεί, να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
  • Να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση για τις κάμερες.
  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας!

Ανακοίνωση-για-τις-απεργιακές-συγκεντρώσεις-των-εκπαιδευτικών-9-6-2020.doc

Κύλιση προς τα επάνω