Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Οι οδηγοί στα σχολικά λεωφορεία κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Ιούνη στο υπουργείο εργασίας στις 10 π.μ.

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ

Ο αγώνας των οδηγών στα σχολικά λεωφορεία συνεχίζεται. Μπροστά στις φωτογραφικές διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εξαίρεση των οδηγών σχολικών λεωφορείων από τα βαρέα ένσημα. Αυτή η βλαπτική μεταβολή έχει φέρει τους συναδέλφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Με όπλο την οργανωμένη πάλη και τη συλλογική διεκδίκηση με τις δυνάμεις του κλαδικού σωματείου «Βύρων» έχουμε τη δύναμη να κάμψουμε τις διαθέσεις Κυβέρνησης και σχολαρχών.

Δεν το βάζουμε κάτω.

Μέχρι να αναιρεθεί η εξαίρεση θα μας βρίσκουν μπροστά τους όλο και πιο δυναμικά. 

Το Υπουργείο, όλο το τελευταίο διάστημα έχει δείξει σαφώς τις προθέσεις του, απαξιώνοντας ένα κυριολεκτικά πολυπληθές κομμάτι εργαζομένων του κλάδου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Μετά από δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας και επανειλημμένες οχλήσεις προς το υπουργείο (3 υπομνήματα και πολλές τηλεφωνικές κλήσεις σε διάφορα γραφεία τον τελευταίο ενάμιση μήνα) από το σωματείο μας, τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για συνάντηση με το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα, αύριο στις 11:30, παράλληλα με την παράσταση διαμαρτυρίας.

Άλλωστε, τα προβλήματα των σχολικών οδηγών δεν περιορίζονται στην προσπάθεια κατάργησης των βαρέων ενσήμων. Οι σχολάρχες αντιμετωπίζουν τους σχολικούς οδηγούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, επιβάλλοντας καθήκοντα εκτός ωραρίου, ενώ οι συνάδελφοι εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και υποχρεωτική ανεργία τους θερινούς μήνες. Ταυτόχρονα, οι προσπάθεια κατατρομοκράτησης και εκβιασμού από μέρους της εργοδοσίας σε κάθε διεκδίκηση των συναδέλφων αποτελεί πάγια τακτική.

Τέτοια ήταν και η στάση της εργοδοσίας στα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, όπου σήμερα, Τετάρτη 10 Ιούνη, οι δυνάμεις του σωματείου είχαν κηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τους σχολικούς οδηγούς. Η εργοδοσία τη στιγμή που βγάζει δακρύβρεχτες ανακοινώσεις στο facebook παραδεχόμενη ότι χρωστάει δεδουλευμένα μηνών και καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη, την ίδια ώρα ασκεί απίστευτες πιέσεις στην επιθεώρηση εργασίας και στο υπουργείο για να νομιμοποιηθεί η μη καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών της δεύτερης εβδομάδας 9-13 Μαρτίου 2020 σε οδηγούς και συνοδούς. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ΚΥΑ ΑΦ 728/8.3.2020, ενώ η 68084/31-03-2020 απόφαση του ΕΦΚΑ αναφέρει ότι η αναστολή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την 15/3/2020. Και είχαν το θράσος να κάνουν πως τάχα δεν γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα «δεδουλευμένα» που απαίτησαν μέσω του Βύρωνα οι συνάδελφοι. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν πως «εδώ η επιχείρηση χρωστάει δύο μηνών μισθούς στους εκπαιδευτικούς, για τα δεδουλευμένα κάποιων ημερών θέλετε να μιλήσουμε;»

Παράλληλα, ενώ η κατάπτυστη διευκρίνιση του ΕΦΚΑ πετάει τους οδηγούς έξω από τα βαρέα ένσημα, προβλέπει ότι όσοι έχουν συμπληρώσει 3.600 βαρέα έως τις 31/12/2011 παραμένουν στα βαρέα. Ωστόσο, η διοίκηση του σχολείου δεν δέχεται τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ που προσκομίζουν  οι οδηγοί και βεβαιώνουν ότι έχουν συμπληρώσει τα ένσημα αυτά. Βέβαια, οι στοχεύσεις της εργοδοσίας για τους οδηγούς είχαν φανεί από την αρχή της χρονιάς όταν προέβει σε μειώσεις μισθών, γεγονός που εξανάγκασε πολλούς και έμπειρους συναδέλφους να αποχωρήσουν από την επιχείρηση.

Η παρουσία του σωματείου και η εξαγγελία της στάσης εργασίας θορύβησε την εργοδοσία. Μόνο στη σκέψη ότι οι εργαζόμενοι θα οργανωθούν και θα διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, τους τρομοκρατεί. Ταυτόχρονα, αρνούνται επίμονα να συναντήσουν το σωματείο και προσπαθούν να το διαβάλουν στους ίδιους τους εργαζόμενους που προασπίζεται. Δείχνουν, λοιπόν άθελά τους το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Με το σωματείο τους μπροστά να οργανώσουν τον αγώνα τους για να κατακτήσουν ότι τους ανήκει.

Δεν σταματάμε τον αγώνα. Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Για-οδηγούς.docx

Κύλιση προς τα επάνω