Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 11 Ιούνη

Με παράσταση διαμαρτυρίας απάντησαν οι δυνάμεις του Βύρωνα για το ζήτημα της εξαίρεσης των οδηγών σχολικών λεωφορείων από τα βαρέα ένσημα, την Πέμπτη 11/6, στο υπουργείο εργασίας. Η χθεσινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια μίας σειράς δράσεων των συναδέλφων κόντρα στις φωτογραφικές ρυθμίσεις του ΕΦΚΑ και των υπουργείων προς όφελος των σχολαρχών.

Το σωματείο πέτυχε συνάντηση με το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου, παρά την απαράδεκτη στάση των υπεύθυνων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που τόσο καιρό κωλυσιεργούσαν και απέφευγαν να συζητήσουν ένα τέτοιο ζήτημα αιχμής για ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων. Στη συζήτηση που έγινε με αντιπροσωπεία του σωματείου τέθηκε το δίκαιο του αιτήματος των οδηγών και αναδείχθηκε με σαφήνεια ότι η εξαίρεση από τα βαρέα αποτελεί μία σκανδαλώδη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των σχολαρχών.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας. Αρκέστηκαν σε ευχολόγια και ότι το θέμα θα τεθεί στον υπουργό και θα δοθεί απάντηση στις αρχές του επόμενου μήνα. Ανακοινώθηκε δε, η σύσταση επιτροπής για τα βαρέα ένσημα και προτάθηκε στο σωματείο μας να θέσει το ζήτημα και εκεί.

Δεν είμαστε χθεσινοί!! Η πείρα των εργαζομένων του κλάδου, όπως και τόσων άλλων κλάδων έχει δείξει πως επιτροπές διαβούλευσης τέτοιου τύπου είναι όπλο στα χέρια κράτους και εργοδοσίας με κύριο στόχο το ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι συνάδελφοι σε επιτροπές που συμμετέχουν εκπρόσωποι των εκάστοτε υπουργείων που υπέγραψαν – είτε με τη μία κυβέρνηση, είτε με την άλλη – τους μνημονιακούς νόμους που έρχονται σήμερα να καταργήσουν τα βαρέα ένσημα. Πόσο μάλλον, όταν σε αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν ο ΣΕΒ και η εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο πρέπει να είναι σίγουροι ότι η δραστηριότητα του σωματείου μας και την τελευταία περίοδο της πανδημίας πιέζει τους εργοδότες και τα υπουργεία τους. Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πολλά ιδιωτικά σχολεία για τις κάμερες και όχι μόνο, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας, οι συσκέψεις για επιμέρους ζητήματα του κλάδου αποτελούν βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων και είναι ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο μπορούν να απαιτήσουν και να πετύχουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Μόνο με τη συλλογική και οργανωμένη πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε δυναμικά!

ΔΤ-για-την-παράσταση-διαμαρτυρίας-την-Πέμπτη-11-6-20.docx

Κύλιση προς τα επάνω