Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Δελτίο τύπου για την νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής συνάντηση της ΟΙΕΛΕ και του σωματείου μας, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, παρουσία της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφαλείας, καθώς και της Διεύθυνσης Ατομικών Ρυθμίσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας και ο Α’ Αντιπρόεδρος. Τον “Βύρωνα” εκπροσώπησε η πρόεδρος του σωματείου.

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκαν τα πάγια προβλήματα σχετικά τις εργασιακές συνθήκες του κλάδου, κυρίως στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης (ΦΜΕ), τα ξενόγλωσσα (ΚΞΓ) και τα Κέντρα Μελέτης (ΚΜ).
Παραθέσαμε με σαφή παραδείγματα όλο το καθεστώς ωρομισθίας, με πολλές αδήλωτες ώρες και λειψά ένσημα. Σημειώσαμε την καταστρατήγηση συμβάσεων, με διδακτικές ώρες πάνω από 45′, χωρίς διάλειμμα, που ουσιαστικά υποαμείβονται. Θέσαμε ότι συχνά δεν αναγνωρίζεται η ειδικότητα, με ωρομίσθια να φτάνουν 3,5 €. Συνάδελφοι θεωρούνται εποχικοί, δεν καταβάλλονται δώρα, επιδόματα και άδειες. Ζητήσαμε να εξασφαλιστεί η λήξη του μέτρου για τηλε-εκπαίδευση συνολικά, μόλις περάσει ο κίνδυνος της πανδημίας, που όπως αποδείχθηκε από την πρόσφατη εμπειρία, αξιοποιήθηκε για να περάσουν όλα τα παραπάνω.

Τονίσαμε πως συνολικά η εργοδοσία θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους, όπως φαίνεται τόσο με την απελευθέρωση απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία, όσο και με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, θέσαμε το “αγκάθι” της υποχρεωτικής ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες και ξανά το πάγιο αίτημα για ένταξη στο ταμείο ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Για όλα τα παραπάνω, αναδείξαμε εκ νέου την επιτακτική ανάγκη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, που να κατοχυρώνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των οδηγών σχολικών λεωφορείων, που παρανόμως δεν καταβάλλονται από πολλούς εργοδότες. Αιτηθήκαμε να φροντίσουν για την αναδρομική καταβολή των ΒΑΕ ενσήμων σε όλους τους συναδέλφους. Παράλληλα καταθέσαμε καταγγελίες για περιπτώσεις, που οι συνάδελφοι κάνουν για μέρες δοκιμαστικά δρομολόγια, χωρίς καν να έχουν σύμβαση στα χέρια τους, απλήρωτοι και τώρα, που άνοιξαν τα σχολεία, τα σχολικά να γεμίζουν στο 100% της πληρότητας.

Επισημάναμε πως η ευθύνη του κράτους είναι τεράστια, καθώς τα σώματα επιθεώρησης εργασίας είναι υποστελεχωμένα, αλλά κυρίως γιατί διαχρονικά οι κυβερνήσεις διαμορφώνουν ένα ολοένα πιο ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους.

Βάλαμε έντονα το ζήτημα ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ακατάλληλους κλειστούς χώρους, συχνά υπόγειους, χωρίς ξεχωριστές τουαλέτες και συνήθως χωρίς σταθερό προσωπικό καθαριότητας. Ζητήσαμε διευκρινίσεις για το τι γίνεται στην περίπτωση, που μαθητές από ένα σχολείο κλειστό λόγω κρούσματος, διαχυθούν σε φροντιστήρια της περιοχής, χωρίς έλεγχο, τινάζοντας οποιαδήποτε διαδικασία ιχνηλάτησης στον αέρα.
Καταγγείλαμε φαινόμενα, όπως σε συγκεκριμένο ΚΞΓ, όπου η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να κάνουν τεστ αντισωμάτων για COVID, αλλά απαίτησε να το πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οι μόνες δεσμεύσεις που έγιναν από τη μεριά του Υπουργείου είναι ως προς τη διευθέτηση των όρων υπαγωγής των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρων Μελέτης στην επιδότηση ανεργίας, ευθυγραμμίζοντάς τους με ό, τι ισχύει για τους εργαζομένους στον τουρισμό, δηλαδή να χρειάζονται 50 έως 99 ένσημα και όχι 125 τον τελευταίο χρόνο για να πάρει κάποιος το επίδομα. Επιπλέον δέσμευση υπήρξε ως προς τη διασαφήνιση του καθεστώτος της μη εποχικότητας για τον κλάδο των Φροντιστηρίων αλλά και ως προς την οριοθέτηση του αριθμού των μαθητών ανά αίθουσα στα Φροντιστήρια αλλά και του ποσοστού πληρότητας στα σχολικά λεωφορεία (από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας).

Το κύριο θέμα της διαρκούς υποστελέχωσης και απαξίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών της Επιθεώρησης Εργασίας, που αποτελεί άλλωστε έργο τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπήκε για μια ακόμα φορά στις καλένδες. Υπήρξε μάλιστα αναφορά στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης των εργασιακών σχέσεων! Και όλα αυτά τη στιγμή που στον κλάδο υπάρχουν κάθε λογής συμβάσεις, από δίμηνες, τρίμηνες, υπάρχουν συμβάσεις με άθλιους όρους (όπως για παράδειγμα αυτόν της αυτόματης λύσης της σύμβασης σε περίπτωση lockdown), με την πλειονότητα των εργοδοτών να λέει ευθαρσώς ότι η επιχείρηση δεν δίνει δώρα και επιδόματα, με υποχρεωτικές απλήρωτες επιτηρήσεις ή ενημερώσεις γονέων. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης παρά μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις και συστάσεις που δεν εξειδικεύονται στον κλάδο των Φροντιστηρίων με τα ειδικά χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστική υπήρξε η στάση των εκπροσώπων της πλειοψηφούσας παράταξης της Ομοσπονδίας, οι οποίοι κουβέντα δεν έκαναν για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο των ΦΜΕ. Όταν μάλιστα η πρόεδρος του «Βύρωνα» έκανε λόγο για τις δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις που αναγκάζονται να υπογράψουν οι συνάδελφοι και την ανάγκη ύπαρξης ΣΣΕ εδώ και τώρα, οι εκπρόσωποι της «Ενότητας» διαχώρισαν τη θέση τους! Μάλιστα, «ανακαλύπτουν τον τροχό» όταν μιλάνε για επιχειρήσεις που διαφημίζουν το 60’ μάθημα, την ώρα που στα μεγάλοι φροντιστηριακοί όμιλοι κυριολεκτικά ξεσαλώνουν σε βάρος των εργαζομένων! Τους καλούμε να αποκτήσουν επιτέλους εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς και να αφήσουν τις κορώνες περί «δημοσίου αγαθού της εκπαίδευσης», περί «ανομίας», περί «τορπιλισμού των δημόσιων εσόδων» από μεριάς των επιχειρηματιών του κλάδου! Η εκπαίδευση θεωρείται εμπόρευμα από το κράτος και τους εργοδότες και ως τέτοιο πουλιέται. Όλο το τελευταίο διάστημα ο κλάδος της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης με άμεση ενεργοποίηση των σωματείων, των μαζικών διαδικασιών και των συνελεύσεων, της συλλογικής δράσης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι. Με πρωτοβουλία του «Βύρωνα» γίνεται προσπάθεια συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αττική προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα.

ΔΤ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx

Κύλιση προς τα επάνω