3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος!

Το σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση «Βύρωνας» χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη της απεργίας, ξεπέρασαν φόβους και την εργοδοτική τρομοκρατία και βγήκαν στο δρόμο.

Έχουμε πια την πείρα να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε να λύσουμε ατομικά ένα βαθειά κοινωνικό πρόβλημα. Ότι η αστική τάξη σχεδιάζει για μας ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση. Αυτή είναι η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, δεν μπορεί να ξεφύγει κάποιος κλάδος, πόσο μάλλον ατομικά κάποιος συνάδελφος. Έχουμε ακόμα πείρα πως η στάση αδράνειας που κρατούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στάση αναμονής και ανάθεσης δε μας ωφέλησε. Έχουμε πείρα ότι δε φτάνει να καταδικάζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα της αστικής διαχείρισης, αλλά το σύνολο της πολιτκής που είναι υπέρ της κερδοφορίας των λίγων και της εξαθλίωσης των πολλών.

Τώρα χρειάζεται πάλη ταξική

Ο μόνος που μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση είναι ο οργανωμένος λαός, είναι η πάλη μας. Η μόνη ασφαλιστική μας δικλίδα σε αυτή τη θύελλα είναι η ενότητα των εργαζομένων, που γιγαντώνεται με τη συσπείρωση στο ταξικό μας σωματείο, στην πλατειά συμμαχία όλων μας με το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και μπορούμε, αλλά και ότι είναι μονόδρομος.

Σύνθημά μας : Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος

Η Κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να συκοφαντήσει, να αποπροσανατολίσει, να καταστείλει το κίνημα. Η απεργία ήταν η καλύτερη απάντηση. Συνεχίζουμε. Είναι δική μας υπόθεση αν θα περάσει ο νόμος. Είναι δίκη μας υπόθεση αν θα παλέψουμε για Ασφάλιση, για ένσημα, για Συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το Ασφαλιστικό δένεται με τις Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφουμε. Ως κίνημα δεν πρέπει να χαρίσουμε ό,τι μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας

  1. Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
  2. Καλούμε Κυριακή 21 Φλεβάρη και ώρα 18:00 σε Γενική Συνέλευση του σωματείου μας με θέμα : «Κλιμάκωση της δράσης μας και τι ΣΣΕ διεκδικούμε». Η συνέλευση θα γίνει Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.
  3. Τονίζουμε και καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα. Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, που καλεί το ΠΑΜΕ.

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση κάνοντας κλικ εδώ.

Κύλιση προς τα επάνω