3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Αγώνας και Οργάνωση ΠΑΝΤΟΥ, αυτός είναι ο Φόβος του κάθε αφεντικού!

Στις 26/9, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και με βάση την απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου μας πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις-παρεμβάσεις, το πρωί στο ιδιωτικό σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά (για την απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου μας) και το απόγευμα στο κέντρο ξένων γλωσσών  του ΓΓ της EUROPALSO Γεώργιου Ζηκόπουλου στα Άνω Πετράλωνα, ενός από τους εργοδότες που έχει βάλει την υπογραφή του στην σύμβαση-αίσχος των 3,52Ε για τα ΚΞΓ. Οι συγκεκριμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας είχαν στόχο να καταγγείλουν την εργοδοσία του κλάδου για την πρωτοφανή επίθεση που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματά μας και την τρομοκρατία που ασκεί με απειλές, απολύσεις κλπ.

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε ,από τους εργοδότες,  στα μέλη του Συλλόγου μας, και στις δύο περιπτώσεις, είναι αποκαλυπτική για όλους τους εργαζόμενους. Απειλές και κάλεσμα της αστυνομίας για να «επιβλέπονται» οι «τρομοκράτες» εργαζόμενοι και να αισθάνεται ασφαλής η εργοδοσία, που κυριολεκτικά έχει τρομοκρατήσει και σακατέψει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα!

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η στάση της εργοδοσίας στο κέντρο ξένων γλωσσών. Από νωρίς είχε διώξει καθηγητές και μαθητές, μάλλον για να μην έρθουν σε επαφή με τα «συνδικαλιστικά» μιάσματα. Είχε ακροβολίσει κάποιους μαυροφορεμένους «τύπους», σαν μπράβους, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των συναδέλφων στην κινητοποίηση. Είχε από νωρίς καλέσει την αστυνομία, ενώ επιστράτευσε και φωτογράφο για να αποθανατίσει και να καταγράψει τα μέλη του σωματείου!! Μετά την έντονη παρέμβαση των μελών του σωματείου ο φωτογράφος διέγραψε τις φωτογραφίες και παραδέχτηκε τον εντολοδόχο του ενώπιον των αστυνομικών. Και στις δύο περιπτώσεις, κάναμε σαφές στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να μας κάμψει! Οι πρακτικές του εκφοβισμού, της καταστολής και της τρομοκράτησης, ξέρουμε πολύ καλά ότι συμβαδίζουν με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εμποδίσουμε και να φρενάρουμε την πρέσα των δικαιωμάτων μας, να μαζικοποιούμε το ταξικό μας σωματείο, να το δυναμώνουμε στους χώρους δουλειάς, να χτίζουμε τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και η αγωνιστική στάση είναι αυτό που φοβίζει την εργοδοσία.

 

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά θα στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την εργοδοσία και τα τσιράκια της.

 

Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης. Με αφοβία θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, δεν θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.

Κύλιση προς τα επάνω