3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς

Να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και Καταστολή.

Το ταξικό κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας» καλεί τα μέλη του, όλους τους συναδέλφους του κλάδου, κάθε τίμιο εργαζόμενο, μαζικά να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Η Κυβέρνηση διατηρώντας το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των συκοφαντιών και της λασπολογίας της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στον φτωχό λαό που αγωνίζεται για την επιβίωση του.

Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και «στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν το ίδιο ζητάνε οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για εμάς «έγκλημα» είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. «Έγκλημα» είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο-λαιμητόμο, τον οποίο Εργάτες και Αγρότες απαιτούν την Απόσυρση του. «Έγκλημα» είναι ότι ενώ αυτός ο τόπος έχει παραγωγικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να καλύψουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών μας σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, η οργάνωση της οικονομίας γίνεται με βάση τη κερδοφορία των λίγων, άρα και στρατηγικά στο ξεκλήρισμα των πολλών.

Εργάτες, Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρήσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νόμο-Λαιμητόμο. Τώρα να υψώσουμε τείχος προστασίας και Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Αγροτών απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και καταστολή. Ο αγώνας των Αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Δεχόμαστε την ίδια επίθεση, από τον ίδιο αντίπαλο, έχουμε τα ίδια συμφέροντα να παλέψουμε πλάι, πλάι.

Το σωματείο μας «ο Βύρωνας» καταδικάζει την ποινικοποίηση του Αγώνα των Αγροτών και έμπρακτα εκφράζει την Αλληλεγγύη:

  1. Δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη για την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας.
  2. Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, που καλεί το ΠΑΜΕ.

 

Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς

Κύλιση προς τα επάνω