3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου μας, που έγινε 6/12/2020 αποφασίστηκε να δοθεί το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ΠΑΜΕ. Η απόφαση αυτή στηρίζεται στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του αγώνα που κάνει το Πανεργατικό Μέτωπο όλο αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμη περισσότερο μέσα στην πανδημία.
Το ΠΑΜΕ οργανώνει σταθερά μαζικές πρωτοβουλίες και δράσεις, κάτω από όλες τις συνθήκες. Ειδικότερα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οι πρωτοβουλίες αποτελούν, αν όχι τη μοναδική, σίγουρα τη συνεπέστερη φωνή που ακούγεται δυνατά και κάτω από τη μάσκα.

Συνδικάτα από όλους τους κλάδους, σε όλες τις περιοχές της χώρας και εκτός, δίνουν για μήνες μια μεγάλη μάχη για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας κάθε κινητοποίηση, κάθε δράση των σωματείων, ενάντια στην πολιτική που έδωσε αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να επιτεθεί με σφοδρότητα στο εισόδημα και στην ασφάλεια των εργαζομένων, για να διατηρήσει τα κέρδη της ακόμη και μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Ενώ η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι κόβουν και ράβουν αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ απουσιάζει από τους αγώνες, τις αγωνίες και την ζωή της εργατικής τάξης. Εμφανίζεται όμως όπου κάθε φορά της το ζητήσουν Κυβέρνηση και Εργοδοσία, με ρόλο επίθεσης ενάντια στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται. Συνδικαλιστικά στελέχη που απαίτησαν «Συνδικάτα Εργατών-Όχι Των Εργοδοτών» αντιμετωπίζουν τα «πρόστιμα» της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και τις διώξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Το μόνο όπλο μας απέναντι σε αυτές τις πρακτικές είναι ο αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη. Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Ήταν εκεί στην «Ελληνική Χαλυβουργία», στον αγώνα των εργαζομένων στην «Αφοί Βλάχου» προσφέροντας με όποιο τρόπο μπορούσαν τη βοήθειά τους. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ως σωματείο. Το ποσό των 50€ είναι προφανώς συμβολικό, καλούμε όμως όλα τα μέλη του σωματείου μας, όποιος μπορεί και θέλει να ενισχύσει τον αγώνα του ΠΑΜΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις εργοδοτών, κυβερνήσεων και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ενισχύοντας το ΠΑΜΕ ενισχύουμε τη δική μας φωνή!

Το ΔΣ

Ανακοίνωση-για-την-έκτακτη-οικονομική-στήριξη-στο-ΠΑΜΕ.docx

Κύλιση προς τα επάνω