3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση με αφορμή την κακοκαιρία

Το κλείσιμο των σχολείων αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Στο πλαίσιο των μηδενικών μέτρων για οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους και την προστασία της λαϊκής οικογένειας, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα σχολεία λειτουργούν με πολυπληθή τμήματα, χωρίς δυνατότητα για θέρμανση και με ανύπαρκτη καθαριότητα. Επιπλέον, ενώ είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα, ο μοναδικός σχεδιασμός είναι να κλείσουν τα σχολεία!

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, το μοναδικό μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ότι θα γίνει τηλεκπαίδευση, θεωρώντας αυτονόητο ότι οι δάσκαλοι & οι καθηγητές με δικό τους εξοπλισμό και επιβάρυνση στη σύνδεση, σε συνθήκες ακόμα και black out ανά περιοχές, με την υποχρέωση να εξασφαλίσουν επιπλέον εξοπλισμό για τα παιδιά τους που φοιτούν ως μαθητές στα σχολεία…θα πρέπει να σηκώσουν πάλι το βάρος της τηλεκπαίδευσης!

Στο πεδίο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης και κέντρων μελέτης και πάλι δεν γίνεται καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι. Στο μεταξύ, ήδη έχει ζητηθεί από αρκετούς συναδέλφους να κάνουν τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4808/2021, κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα που δεν παρέχει εξοπλισμό στο χώρο της για τηλεργασία, υποχρεούται να καλύψει το ανάλογο κόστος για την επικοινωνία, τη  συντήρηση του εξοπλισμού και της οικιακού χώρου εργασίας, που καταβάλλεται επιπλέον του μισθού.

Απαιτούμε:

  • Άμεση παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις φροντιστηριακές επιχειρήσεις.
  • Κανείς εργαζόμενος να μην επιβαρύνεται με το κόστος τηλεκπαίδευσης. Άμεση καταβολή του 1/22 του επιδόματος για κάθε μέρα τηλεργασίας σε κάθε εργαζόμενο εκπαιδευτικό που δουλεύει από το σπίτι.
  • Καμία επίπτωση σε συναδέλφους που αδυνατούν να προβούν σε τηλεκπαίδευση. Κανονική καταβολή όλων των ημερομισθίων.
  • Να σταματήσουν οι εκβιασμοί προς συναδέλφους για να δηλώσουν άδεια τις ημέρες της κακοκαιρίας, όπως σε οδηγούς σχολικών λεωφορείων, γραμματείς ή κάθε άλλο συνάδελφο.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ:

Να αποσύρει την αντιδραστική γενίκευση της τηλεκπαίδευσης για συνθήκες πέραν της πανδημίας, απαξιώνοντας συνολικά το περιεχόμενο της διδασκαλίας και υποβαθμίζοντας τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Anakoinwsi-24-1-2022-1.docx

Κύλιση προς τα επάνω