3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση για την τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφισσας Ελένης Δαγρέ

Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρων» καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου Ελένης Δαγρέ, μέλους του σωματείου μας, από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων. Η συναδέλφισσα  επί χρόνια συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ, έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση και τα 23 χρόνια που εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία είχε οξυνθεί λόγω της προσπάθειας της να επιβάλλει το «νέο μισθολόγιο» στους συναδέλφους. Μάλιστα η εργοδοσία δε είχε διστάσει την περσινή χρονιά να προχωρήσει σε καταγγελία στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες.

Το συγκεκριμένο γεγονός δε είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Η εργοδοσία στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση με στόχο να προχωρήσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.  Η πολιτική της  ΕΕ, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο αυταρχισμός απέναντι συνολικά στο εργατικό κίνημα, αποτελεί κινητήρια δύναμη αυτής της επίθεσης.

Η απόλυση της Ελένης Δαγρέ έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά  και συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να  σκύψουμε το κεφάλι, να μην αντιδράσουμε, να υποταχθούμε στις «νέες» συνθήκες εργασίας. Δε θα τους περάσει! Θα μας βρουν μπροστά τους,  τους συναδέλφους, το σωματείο μας, το ΠΑΜΕ. Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου ως απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη!

Κύλιση προς τα επάνω