3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση για τον Όμιλο Πουκαμισά: Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

εδώ και κάποιες βδομάδες οι εργαζόμενοι στον Πουκαμισά της Ηλιούπολης βρίσκονται στις συμπληγάδες μεταξύ της κεντρικής διοίκησης του ομίλου και του συγκεκριμένου φροντιστηριακού παραρτήματος. Μετά από πρόσφατη “αξιολόγηση”, σύμφωνα με τους δείκτες του ομίλου, που διεξάγεται σε κάθε μονάδα που βρίσκεται στο δυναμικό του με άμεση ιδιοκτησία ή έμμεσα μέσω franchise, το συγκεκριμένο παράρτημα τίθεται εκτός ομίλου. Στους εργαζόμενους ανακοινώθηκε εκβιαστικά πως είτε θα συνεχίσουν να δουλεύουν στον όμιλο είτε στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, αναγκάζοντάς τους επί της ουσίας να χάσουν ώρες εργασίας.

Είναι απαράδεκτο οι “παραβιάσεις” της πολιτικής που επιβάλλει ο όμιλος στα παραρτήματά του να έχει επιπτώσεις στην εργασία των συναδέλφων. Έτσι λειτουργεί πχ η ηλεκτρονική καταχώρηση της βαθμολογίας των διαγωνισμάτων στην πλατφόρμα του ομίλου με ημερομηνία λήξης, που συχνά γίνεται λόγος για περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

Είναι απαράδεκτη η πρακτική του ομίλου να θεωρεί τους εργαζόμενους ιδιοκτησία του, με αυθαίρετες ρήτρες που υπαγορεύουν την αποκλειστική εργασία στον όμιλο, με συνήθη πρακτική συνάδελφοι να αναγκάζονται να δουλεύουν σε πολλά διαφορετικά παραρτήματα σε όλη την Αττική για να καλύψουν ώρες. Κατά την “πολιτική του ομίλου” μάλιστα αν κάποιος εργαζόμενος θέλει να παραιτηθεί από κάποιο παράρτημα είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί πρώτα από αυτό στο οποίο πήγε τελευταία, ακόμη κι αν το τελευταίο είναι πιο κοντά στο σπίτι του.

Τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας και απειλής των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων προκύπτουν και εντείνονται από την απουσία συλλογική σύμβασης στον κλάδο.

Καλούμε σε κινητοποίηση το Σάββατο 6/5 στις 16:00, έξω από το συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Θηβών και Πέτρου Ράλλη), όπου έχει οριστεί ημέρα συνεντεύξεων νέων καθηγητών για τον Όμιλο Πουκαμισά.

Προχωράμε σε νέα παρέμβαση στη διοίκηση του ομίλου για ζητήματα συλλογικής σύμβασης εργασίας και για την προστασία των συναδέλφων από τα μέτρα αξιολόγησης που ακολουθεί.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί των συναδέλφων.

Να ανανεωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις εργασίας τους χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας.

Κανείς συνάδελφος να μην αποκλειστεί από τη δουλειά του.

ΑΝΑΚ_Πουκαμισας_Ηλιούπολη.pdf

Κύλιση προς τα επάνω