3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση-κάλεσμα για την παράσταση διαμαρτυρίας στα εκπαιδευτήρια Διαμαντοπούλου την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 8 το πρωί

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο εμπαιγμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η απόπειρα μετατροπής του μαθήματος σε ριάλιτι συνεχίζεται από τους σχολάρχες. Θέλοντας να διασφαλίσουν τα κέρδη τους αδιαφορούν για τις συνέπειες αυτής της διαδικασίας στους μαθητές. Από την άλλη εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταστρατηγήσουν εκ νέου τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η αναμετάδοση του μαθήματος παραβιάζει τόσο εργασιακά, όσο και ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι σχολάρχες επιβάλλουν την αναμετάδοση έχοντας σύμμαχο στο πλευρό τους την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Σε αυτη τη γραμμή οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις απειλές που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να κάνουν ότι διασφαλίζει τα κέρδη των σχολαρχών. Είναι καθαρό ότι και για αυτή την κυβέρνηση όπως και για τις προηγούμενες τα δικαιώματα εργαζόμενων εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών υπάρχουν μόνο στο βαθμό που δεν στέκονται εμπόδιο στην κερδοφορία των σχολαρχών.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει το σωματείο μας από τη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα των καμερών, βάζουν στο στόχο τους και το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την εντατικοποίηση του σχολείου για τους μαθητές και το κυνήγι δεξιοτήτων.

Τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια των σχολαρχών δεν θα περάσουν. Με τον αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο θα ανατραπούν οι μεθοδεύσεις τους που μόνο κριτήριο τους βάζουν τα κέρδη τους.

Νέο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 8 π.μ. στα εκπαιδευτήρια Διαμαντοπούλου, Μαραθώνος 9-11, (πλησίον μετρό Αγ. Μαρίνας), Αιγάλεω.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΙ

Ανακοίνωση-κάλεσμα-για-την-κινητοποίηση-στα-εκπαιδευτήρια-Διαμαντοπούλου..docx

Κύλιση προς τα επάνω