3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση- Κάλεσμα για τη νέα χρονιά

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Δεν πάει άλλο! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Συνεχίζοντας ακάθεκτη τα αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, η συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έδωσε ήδη το στίγμα της συνεχίζοντας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             την αφαίμαξη των εργαζομένων. Για μία ακόμη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ακόμα και οι άνεργοι να πληρώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. Υπέρογκα είναι τα ποσά που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε φέτος στην εφορία, το χαράτσι της ΔΕΗ, οι πρόσθετοι φόροι και άλλα ενώ οι μισθοί μειώνονται ακόμα περισσότερο, οι συντάξεις κατακρεουργούνται, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται φτάνοντας το ενάμισι εκατομμύριο .. Μιλάνε για μέτρα 13,5 δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουμε εμείς και την ίδια στιγμή οι μεγαλοεργοδότες απολαμβάνουν άπειρες φοροαπαλλαγές στο όνομα της ανάπτυξης.

Σε απελπιστική κατάσταση βρισκόμαστε ήδη χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σχολάρχες και φροντιστηριούχοι, παίρνοντας εδώ και καιρό το μήνυμα από κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε.-Τρόικα, έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Βιώνουμε κάθε μέρα τρομοκρατικές απολύσεις, εκβιασμούς για μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Οι εργοδότες έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απειλούν για μισθούς 400Ε και ωρομίσθια 4,5Ε!! Οι σχολάρχες έχουν επιβάλλει το νέο μισθολόγιο και έχουν επιδοθεί σε όργιο απολύσεων και εκβιασμών, οι φροντιστηριούχοι ζητάνε καινούρια και απαράδεκτη σύμβαση με μείωση 20-30% του ωρομισθίου, κατάργηση δώρων και επιδομάτων και κατάργηση αποζημίωσης. Τα ίδια και χειρότερα στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ΙΕΚ όπου η μη πληρωμή επιδομάτων και δεδουλευμένων έχει γίνει καθεστώς. Και όλα αυτά μετα από μια εφταετία σχεδόν απελευθέρωσης των κερδών τους που η ελληνική οικογένεια πλήρωνε υπέρογκα ποσά για τη μόρφωση των παιδιών της.

Θέλουν να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, μας προκαλούν και εκβιάζουν: «Ή θα δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι»! Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν χρόνια τώρα θέλουν να μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε! Δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Όλοι οι εργαζόμενοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα και διαρκείας. Οδηγούμαστε κυριολεκτικά στην εξαθλίωση προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα παίρνονται γιατί «κάποιοι τα έφαγαν» ή γιατί «το κράτος έπεσε έξω και υπάρχει δημόσιο χρέος». Ότι με μια καλύτερη διακυβέρνηση, με μια καλύτερη διαχείριση, μια πιο καλή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, τα τα πράγματα τάχα θα διορθωθούν. Όσοι τα λένε αυτά, από πολιτικές δυνάμεις έως συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, λένε συνειδητά ψέματα, κρύβουν την πραγματική αιτία των μέτρων. Στόχος τους είναι να μειωθεί η τιμή της εργατικής μας δύναμης, να καταργηθεί κάθε παροχή και δικαίωμα, να ιδιωτικοποιηθεί ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος στο κεφάλαιο. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος στην κρίση τους, με το λαό τσακισμένο, χρεοκοπημένο στη γωνία.

Συνάδελφε σκέψου: τόσο καιρό οι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι με τη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα». Που έχει βγάλει αυτή η υποχώρηση? Μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων. Η λογική του «μικρότερου κακού» μονο τα χειρότερα έχει φέρει για μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι! Ως πότε θα κάνουμε θυσίες κι εμείς και τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και των δανειστών? Ως πότε θα ψάχνουμε τον καλύτερο διαχειριστή της κρίσης μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. μέχρι να ξαναέρθει η ανάκαμψη για τα κέρδη του κεφαλαίου? Θυμήσου ότι τα ίδια μας λέγανε και τη δεκαετία του ’90 και το 2000, ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να φτιάξουμε την ισχυρή Ελλάδα. Τώρα μας λένε πάλι θυσίες για να βγούμε από την κρίση. Και στις δύο περιπτώσεις οι μόνοι κερδισμένοι ήταν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Οι μόνοι χαμένοι ήμασταν και είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι.

Τέρμα πια στα μέτρα, καμία άλλη θυσία για την πλουτοκρατία! Πρέπει να τραβήξουμε μπροστά! Αρνούμαστε να πληρώσουμε άλλο! Δε νομιμοποιούμε τα νέα μέτρα. ΤΩΡΑ να περάσουμε στην αντεπίθεση πριν μας τα πάρουν όλα! Στα νέα μέτρα σφαγής οι εργαζόμενοι να δώσουμε όλοι μαζί περήφανη απάντηση με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που θα τους κόψει τη φόρα!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “ο Βύρων”καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο , να το μαζικοποιήσουν και να μην υποχωρήσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να γυρισουν τη πλάτη στο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΙΕΛΕ που όλα αυτά τα χρονιά έβαλαν πλάτη στην αντι-λαϊκή επίθεση, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ συμμετέχει αυτή τη στιγμή στο διάλογο, τη στιγμή που συνθλίβονται τα τελευταία εργατικά δικαιώματα. Η ΟΙΕΛΕ με μια πλούσια ιστορία σύμπραξης με εργοδοσία και κυβέρνηση προχωράει τώρα σε προσχηματικές τουφεκιές στον αέρα αποπροσανατολίζοντας τους συναδέλφους. Αυτό που χρειάζεται είναι ρήξη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, με τις πολιτικές της κυβέρνησης-τρόικας. Μην υπογράφετε μειωμένες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα. Μην αντιμετωπίζετε ο καθένας μόνος του τους εργοδότες. Αυτοί είναι οργανωμένοι σε δικές τους Ενώσεις. Πρέπει και οι εργαζόμενοι οργανωμένα και ενιαία να τους απαντάμε με τα σωματεία και τα συνδικάτα μας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής, ελπίζοντας σε εύκολες λύσεις από τα πάνω και προτάσεις που κινούνται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ. Χρειάζεται τώρα αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς! Καλούμε Γενικές Συνελεύσεις για οργάνωση της πάλης μας μπροστά στην απεργία και απαιτούμε:

ü      Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις

ü      Ούτε ένα ευρώ μείωση των αποδοχών μας. Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας.

ü      Καμία εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του δημοσίου τομέα στα Ιδιωτικά Σχολεία

ü      Απαγόρευση των απολύσεων

ü      Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 460 ευρώ ως βάση για μία γενναία αύξηση. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

ü      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Κύλιση προς τα επάνω