3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση – καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς

Καταγγέλλουμε τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών εναντίον της ποινικοποίησης του αγώνα τους. Oι εκπαιδευτικοί με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ύψωσαν τοίχο μπροστά στην πολιτική της κυβέρνησης για ένα σχολείο με κατηγοριοποίηση των μαθητών, ένα σχολείο της αμάθειας, των χορηγών. Για αυτό η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον αγώνα τους εκμεταλλευόμενη το νόμο Χατζηδάκη που αυτή ψήφισε το καλοκαίρι ακριβώς για να πετύχει τέτοιους σκοπούς.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν να γίνεται σωστά το εκπαιδευτικό έργο δεν θα είχε 50.000 αναπληρωτές, θα φρόντιζε να μην υπάρχουν κενά ακόμη και σε μαθήματα της Γ’ Λυκείου, θα φρόντιζε να υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά για τη σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων, δε θα έβαζε όριο για να κλείνουν τα σχολεία το 50%+1 νόσησης με covid, αλλά θα φρόντιζε να υπάρχουν έως 15 μαθητές ανά τάξη, όπως είναι και το εκπαιδευτικά σωστό, και όχι να αυξάνει το ανώτερο όριο μαθητών ανά τάξη στους 27 εν μέσω πανδημίας.

Ο ρόλος της αξιολόγησης είναι να αποτελέσει εργαλείο για να ασκηθεί ασφυκτικός έλεγχος στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν πράξη αντιεκπαιδευτικές πρακτικές. Το πολλαπλό βιβλίο, τα πρότυπα σχολεία, η τράπεζα θεμάτων, η ελάχιστη βάση εισαγωγής δημιουργούν ένα σχολείο ακόμη πιο εντατικό, ακόμη πιο απάνθρωπο για τους μαθητές, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο που θα έχει ακόμη λιγότερη σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Μέσω της αξιολόγησης επιδιώκεται να πιεστούν οι εκπαιδευτικοί να «κυνηγούν» χορηγούς στα πλαίσια του αυτόνομου σχολείου κι αν δεν βρουν τότε να υποβαθμίζονται τα σχολεία και να οδηγούνται βαθμιαία στο κλείσιμο. Η εκπαιδευτική – μαθητική – γονεϊκή κοινότητα σύσσωμη καταδικάζει αυτό το σχολείο. Αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί η κυβέρνηση και έτσι κατρακυλά ακόμη περισσότερο στον αυταρχισμό για να μπορέσει να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.  Άλλωστε, το ξέπλυμα σε φασιστικές ομάδες την ίδια ώρα που στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εκπαιδευτικούς δείχνει σε πιο αισχρό σημείο έχει φτάσει για να υλοποιήσει απρόσκοπτα την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιηθεί ο αγώνας και στα ιδιωτικά σχολεία, να συμμετέχει κάθε εκπαιδευτικός σε κάθε σύλλογο διδασκόντων στην προκηρυγμένη απεργία αποχή. Να δοθεί απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και σχολαρχών για εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για εκπαιδευτικούς υποταγμένους όχι στο εκπαιδευτικό έργο, αλλά στα κέρδη των επιχειρήσεων.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Του λαού η πάλη θα την σπάσει

Ανακοίνωση-καταγγελία-για-την-επίθεση-των-ΜΑΤ-στους-εκπαιδευτικούς.docx

Κύλιση προς τα επάνω