3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση – καταγγελία για τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ μπροστά στην απεργία στις 3 Ιουνίου

Η Γενική συνέλευση του Βύρωνα καταγγέλλει την  ηγεσία του Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και την πλειοψηφούσα παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ» για την απαράδεκτη στάση της, τέσσερις μέρες πριν από την απεργία, που έχει προκηρυχθεί από ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα ανά την Ελλάδα. Δεν έχει κάνει απολύτως καμία κίνηση, ούτε πήρε απόφαση για απεργία, πόσο μάλλον οποιαδήποτε κίνηση στην κατεύθυνσης της προετοιμασίας του κλάδου.

Κατανοούμε βαθύτατα το άγχος και την ευθύνη των κυρίων της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» να λογοδοτούν απέναντι στα όποια κομμάτια της ξεπουλημένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, με τα οποία συναγελάζονται. Η τακτική τους είναι γνωστή στον κλάδο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παντελή απουσία τους από την πρόσφατη απεργία της 26 Νοεμβρίου, αλλά και από τις αγωνιστικές φανφάρες για το νομοσχέδιο Κεραμέως που ψηφίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και κατέληξαν στο να μη γίνει καμία προσπάθεια αγωνιστικής διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες τσακίζονται από το νέο νομοσχέδιο, οργανωμένα αντεπιτίθενται στην οργανωμένη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται σωματεία ζωντανά με δράση, συλλογικές διαδικασίες και όχι συνδικαλιστικές ηγεσίες που κινούνται στο πλαίσιο του κατευνασμού, του χαμηλώματος των απαιτήσεων και της ανάθεσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗ-ΣΤΑΣΗ-ΤΗΣ-ΟΙΕΛΕ.docx

Κύλιση προς τα επάνω