3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» χαιρετίζει τους εργάτες του υποκαταστήματος Αθήνας της ΜΕΒΓΑΛ που δίνουν ένα σκληρό και περήφανο αγώναγια την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων,που θα κατοχυρώνουν όλες τις θέσεις εργασίας δίχως καμιά μείωση μισθών, και ενάντια στην τελευταία απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της Αθήνας.Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ βρίσκονται ήδη στην 34η μέρα της απεργίας τους παρακάμπτοντας την υποκρισία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας,την επιδίωξή της να διασπάσει τον αγώνα τους, να τους εξαντλήσει ώστε να υποταχθούν.

Στις επιδιώξεις της αυτές η εργοδοσία της ΜΕΒΓΑΛ έχει σύμμαχο και συμπαραστάτη την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη στήριξη των απεργών, αλλά στην κουστωδία των καπιταλιστών που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στην Κίνα συμπεριέλαβε και τον μεγαλοβιομήχανο της ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρο Παπαδάκη! Να ποια είναι η επιτυχία του Πρωθυπουργού στην Κίνα για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση: Κλείνει μπίζνες με φούντες για τους «υγιείς», όπως τους χαρακτηρίζει, επιχειρηματίες οι οποίοι εδώ αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες και κλείνουν μονάδες πετάγοντάς τους στο δρόμο!

Μπροστά στον αταλάντευτο αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ της Αθήνας και στην 24ωρη απεργίατων εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ όλης της χώρας, που κήρυξε για τις 28 Μάη ηΟμοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το υποκατάστημα διακίνησης στην Αττική, η εργοδοσίαέχει σκυλιάσει. Επιστρατεύοντας το εργοδοτικό σωματείο «Αξιός», που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ, και υπό την απειλή επέμβασης ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης και απεργοσπασίας στην πύλη του κεντρικού εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη τη μέρα της 24ωρης απεργίας. Και αυτή η προσπάθεια της όμως συντρίφθηκε από την αποφασιστικότητα των απεργών που περιφρουρούσαν την απεργία τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ δίνει πολύτιμα διδάγματα σε όλους τους εργαζόμενους για το πως μπορούν και πρέπει να αντιπαλεύουν την ολομέτωπη επίθεση καπιταλιστών – κυβέρνησής και ΕΕ: Οργανώνοντας την πάλη τους για τις δικές τους ανάγκες με ανυποχώρητο και σκληρό αγώνα ενάντια στα αφεντικά-σφετεριστές του πλούτου που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παράγουν, παραμερίζοντας τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, ποδοπατώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης, αποκρούοντας τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να εκφράσουνμε κάθε τρόπο την ταξική τους αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ και στις οικογένειές τους για να αντέξουν στην επίθεση της εργοδοσίας. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

 

Κύλιση προς τα επάνω