3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2/4

Την Δευτέρα 2 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Απεργία στην ιδιωτική εκπαίδευση που είχε προκηρύξει η ΟΙΕΛΕ (βλέπε και ανακοίνωση της 30/3 στην ιστοσελίδα της), με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο. (εργοδοτικές καταγγελίες ΣΣΕ, τροπολογία για απελευθέρωση απολύσεων κ.α.).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» μετά από μία ακόμα Γενική Συνέλευση πήρε απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία τη συμμετοχή στην Απεργία. Έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία και το ουσιαστικό περιεχόμενό της παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι στους χώρους εργασίας μας. Μάλιστα οργάνωσε με απόφαση της Γ.Σ. και κινητοποίηση σε ένα από τα μεγάλα Ιδιωτικά Κολέγια, το Mediterranean College και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Και η συγκεκριμένη Απεργία αποκάλυψε τους πραγματικούς «εχθρούς και φίλους» των εργαζομένων. Δεν θα πρέπει να παραξενεύει κανέναν η στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ. Είναι επικίνδυνη για όλους τους συναδέλφους:

–         Συνειδητά περιόρισε στην πράξη την απεργία μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, δεν λέει κουβέντα για την ενορχηστρωμένη επίθεση των εργοδοτών για τις καταγγελίες των ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο.

–         Υπονόμευσε ανοιχτά την απεργία στους περισσότερους χώρους δουλειάς, δεν οργάνωσε ούτε απεργιακή συγκέντρωση!

–          Όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα μας πιάσουν τα μέτρα! Τώρα, στα πρότυπα της ΓΣΕΕ εξήγγειλε απεργία την Παρασκευή 30/3 για την Δευτέρα 2/4, ώστε η απεργία να μην μπορεί να προετοιμαστεί, να αποτύχει από χέρι!

–         Έσπερνε και σπέρνει αυταπάτες πως με δικαστικές προσφυγές δεν θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο στα ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομοθετούσαν την κατάργηση των ΣΣΕ και όριζαν τον κατώτατο μισθό στα 586 μεικτά!

–         Ακόμα και τώρα κάνει λόγο για τροπολογία που στερείται «νομιμοποιητικής βάσης» και  αποπροσανατολίζει επικεντρώνοντας τα «πυρά» της μόνο σε αυτή και στον «εμπαθή και παράνομο Υπουργό!!!

Στην παραπάνω στάση η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ έχει από κοντά και τα «αριστερά» της άλλοθι. Οι «ενωτικοί» συνάδελφοι της μειοψηφούσας παράταξης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (Ενωτική Πρωτοβουλία) ψήφισαν λευκό!; στην πρόταση για την Απεργία, χωρίς μάλιστα να τοποθετηθούν καν επί του θέματος, ενώ η παντελής απουσία τους από την απεργιακή κινητοποίηση «έλαμψε»!. Η απορία όμως δεν άργησε να λυθεί, αφού αυτό επέβαλλε η ανοιχτή γραμμή της απεργοσπασίας που δήλωνε ότι θα πράξει η , «φιλική» τους, πλειοψηφία του ΣΕΦΚ (Ανταρσυα), η οποία καλούσε σε άλλη μέρα απεργίας και μόνο για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης! Δηλαδή, ακριβώς η ίδια διασπαστική και υπονομευτική λογική της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ.

Συνάδελφε και Συναδέλφισσα,

Να μην τους δώσουμε άλλο χρόνο, να μην αφήσουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια τους. Δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων του κλάδου. Να πούμε όχι στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που μας φέρνουν η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η εργοδοσία. Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα τους ανατρέψουμε! Γίνε μέλος στο κλαδικό σου σωματείο, τον «ΒΥΡΩΝΑ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πύκνωσε τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, να αγωνιστούμε σε κάθε χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:

Να αποσυρθεί η τροπολογία. Να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα χώρο εργασίας, να ανακληθούν οι απολύσεις. Απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όλοι στον Αγώνα!

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 5/4 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:00, όπου εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτών και των ανθρώπων τους ενάντια στο σωματείο

Κύλιση προς τα επάνω