3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Ο σύλλογός μας καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας πολλών συναδέλφων που έχουν υποβάλει αίτηση στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) από τον Ιούνιο!

Εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, σε πολλά παραρτήματα δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων των άνεργων εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να στερούνται το μοναδικό μέσον για τον βιοπορισμό τους εδώ και έναν ή δύο μήνες. Η διαχρονική υποβάθμιση του ΟΑΕΔ και κυρίως η μετατροπή του σε έναν οργανισμό που θα έχει ως μόνο σκοπό να δίνει ζεστό χρήμα στους εργοδότες και όχι να μεριμνά για τον άνεργο,  έχει παγιώσει μία χρόνια πρακτική καθυστέρησης καταβολής των επιδομάτων. Αν συνυπολογίσουμε την επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου λόγω της ακρίβειας, την αύξηση της τιμής των ενοικίων και την εκτίναξη του οικογενειακού προϋπολογισμού κατά την περίοδο που διανύουμε, καταλαβαίνουμε όλοι ότι το πενιχρό επίδομα των 440 ευρώ δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσης.

Στις σημερινές συνθήκες επαπειλούμενης ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης το αίτημα του σωματείου μας για επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους εργαζόμενους στον  κλάδο αποκτά ακόμη πιο επίκαιρη σημασία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει προβλήματα καθυστερήσεων με το ταμείο ανεργίας να ενημερώσει το σωματείο μας.

 

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας και παλεύουμε μαζικά για τη ζωή που μας αξίζει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΟΑΕΔ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω