3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.:ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Κάθε εργαζόμενος έχει χρέος να καταγγείλει ως απαράδεκτη και βαθιά ταξική τη δικαστική απόφαση καταδίκης 24 πρωτοπόρων χαλυβουργών εργατών για την 9μηνη ηρωική απεργία τους. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου, που τιμώρησε με 21 και 23 μήνες φυλάκιση τους απεργούς χαλυβουργούς και μάλιστα στη μέρα της πανελλαδικής απεργίας της 9ης Απρίλη, αποτελεί μνημείο της λυσσασμένης εκδίκησης όχι μόνο της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας αλλά όλης της τάξης των καπιταλιστών, αποτελεί μνημείο της αποστροφής του καπιταλιστικού κράτους απέναντι στους εργατικούς αγώνες. Στην δικαστική αυτή απόφαση αναδεικνύεται τι σημαίνει το δόγμα «νόμος και τάξη» που η συγκυβέρνηση εγκαινίασε με την καταστολή της απεργίας των χαλυβουργών και έκτοτε αποτελεί επίδειξη πυγμής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Είναι όργανο καταστολής και μηχανισμός του αστικού κράτους που από τη μια σχεδιάζει, ενορχηστρώνει και υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργασιακών δικαιωμάτων, της τιμής της εργατικής δύναμης και κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων. Από την άλλη επιχειρεί να βάλει στο γύψο κάθε εργατική κινητοποίηση απειθαρχίας στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, τιμωρεί παραδειγματικά όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία και τους νόμους που περιφρουρούν τα κέρδη της.

Καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να λερώσει ή να μειώσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Αντίθετα επιβεβαιώνει ότι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα τρομάζει απέναντι στους ταξικούς αγώνες και πολύ περισσότερο αυτούς που παραδειγματίζουν τους υπόλοιπους εργάτες. Γι αυτό και διώκει τους εργάτες που για 9 μήνες τα έβαλαν με θεούς και δαίμονες. Ανάγκασαν τον καθένα να πάρει ξεκάθαρη θέση ξεσκεπάζοντας διάφοους δήθεν «φίλους». Αντιτάχθηκαν και τσάκισαν  όποιον υπονομευτικό μηχανισμό απεργάστηκε η εργοδοσία απέναντί τους, έδωσαν μέσα από τις δεκάδες γενικές τους συνελεύσεις αποστομωτική απάντηση σε όποιον λακέ και γραφιά ανέλαβε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους, ακύρωσαν στην πράξη καταδικαστικές αποφάσεις τις δικαιοσύνης που χαρακτήριζαν την απεργία τους παράνομη, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής και τα ΜΑΤ του καπιταλιστικού κράτους. Για 9 μήνες οι απεργοί χαλυβουργοί δεν λύγισαν, έδωσαν μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας, αποτέλεσαν φάρο για κάθε εργάτη και εργάτρια, ενέπνευσαν εργατικούς αγώνες. Ακριβώς αυτό αναγνωρίστηκε πλατιά από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων που με μπροστάρηδες τα ταξικά τους σωματεία και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργάνωσαν ένα χείμαρρο ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης, έκαναν αιτήματα δικά τους τα αιτήματα των απεργών χαλυβουργών.

Καλούμε  κάθε εργαζόμενο στην ιδιωτική εκπαίδευση να καταδικάσει την κατάπτυστη αυτή δικαστική απόφαση. Τον καλούμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε οποιαδήποτε επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των ταξικών αγώνων στα πλαίσια και του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη». Η εναντίωση απέναντι στο κεφάλαιο είναι κενή στο βαθμό που δεν συνοδεύεται από εναντίωση απέναντι στο κράτος του κεφαλαίου, τα όργανα, τους μηχανισμούς και τους νόμους του. Τώρα με οργάνωση παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, ισχυροποίηση του ταξικού κλαδικού σωματείου, ενότητα σε ταξική κατεύθυνση μπορούμε να τσακίσουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, να ορθώσουμε τοίχος στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Χρέος δικό μάς είναι να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας με το αγωνιστικό παράδειγμα των Χαλυβουργών, να αναδείξουμε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης, της ενότητας και της αλληλεγγύης όπως αναδείχθηκε, να τους μάθουμε ότι η ζωή τους και το μέλλον τους θα κριθεί στους ταξικούς αγώνες.

Κύλιση προς τα επάνω