3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Απεργία 17 Γενάρη 2012

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Οι εργαζόμενοι στην ελληνική χαλυβουργία εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα απέναντι στην εργοδοσία των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, της εκ περιτροπής εργασίας. Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Άντεξαν και αντέχουν γιατί εκφράστηκε μεγαλειώδης αλληλεγγύη από μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, από φορείς των γυναικών, της νεολαίας.
Η Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, που προκηρύχτηκε από 4 Εργατικά Κέντρα, ύστερα από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους από δεκάδες εταιρείες που βρίσκονται σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους .
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με την πλάτη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων για να υπερασπίσει τα κέρδη των εργοδοτών. Με εντολές του κεφαλαίου έρχονται νέα μέτρα που θα εδραιώσουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις, θα μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, θα οδηγήσουν σε νέες μαζικές απολύσεις. Παράλληλα έρχεται νέο χτύπημα στις συντάξεις και την υγεία ενώ ήδη βλέπουμε τα νέα φορολογικά μέτρα και τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απολύσεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, η γενικευμένη προσπάθεια για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, είναι καθημερινά φαινόμενα και θα πάρουν έκταση. Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Στον κλάδο μας αποθρασυμένοι οι εργοδότες εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία που ψηφίζουν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, αλλά και ξεπερνούν ακόμα και αυτούς τους νόμους που έχουν απομείνει. Η «μαύρη εργασία» οργιάζει, η απλήρωτη δουλειά έχει γίνει καθεστώς, κόβονται μισθοί και ημερομίσθια, εργαζόμενοι απολύονται επειδή ζητάνε τα δεδουλευμένα τους, ενώ το δώρο Χριστουγέννων έγινε για πολλούς όνειρο θερινής νυκτός. Οι περισσότεροι συνάδελφοι τρέχουν από δουλειά σε δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Οι Χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο. Η αλύγιστη στάση τους δείχνει πως οι εργαζόμενοι ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των εργοδοτών. Όπλο για εμάς τους εργαζόμενους είναι η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση. Κανείς δεν είναι μόνος του. Μαζικοποιούμε-ισχυροποιούμε το κλαδικό σωματείο του «Βύρωνα», στήνουμε σωματειακές επιτροπές σε κάθε σχολείο, φροντιστήριο, ΙΕΚ.
ΝΑ ΓΊΝΕΙ  ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΙΑ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 15/1 ΣΤΙΣ 10:00πμ, Γ’ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ48Β & ΜΑΡΝΗ για να οργανώσουμε την απεργία.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ ΣΤΙΣ 17/1 και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11:00πμ.

Αθήνα,5/1/2012
Το Δ.Σ.

Κύλιση προς τα επάνω