3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ΒΥΡΩΝΑΣ»

Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσ/κης

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Πάτρας

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Αγρινίου

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Αλεξανδρούπολης

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ.) Λάρισας

 

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

üΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

üΑυξήσεις, που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας και διασφάλιση των μέχρι τώρα όρων εργασίας μας. Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Στη βάση αυτή, απαιτούμε υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

üΣτην επίθεση, στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση και τους σχολάρχες-εμπόρους της μόρφωσης απαντάμε με τη δύναμη του Αγώνα. Προετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε την απάντησή μας με συντονισμένη απεργία σε όλους τους χώρους Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης & ξένων γλωσσών, Ι.Ε.Κ.-Κ.Ε.Κ. κλπ.

üΤώρα είναι η ώρα του αγώνα! Κανένας έξω από τη μάχη, κανένας μόνος του. Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, σε κοινή δράση και μέτωπο με όλα τα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα παραπάνω σωματεία από όλη την Ελλάδα σας ενημερώνουν:

1) Στα ιδιωτικά Σχολεία, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι σχολάρχες, αποθρασυμένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απαιτούν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Μείωσαν τις αποδοχές των εργαζομένων για ν’ αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Τώρα, αφού τους άνοιξε η όρεξη, απαιτούν την πλήρη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και των όποιων νόμων στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους, απαιτούν την απελευθέρωση των απολύσεων και τη δραστική μείωση της αποζημίωσης (υπόμνημα ένωσης εργοδοτών-21/3/2011). Στοχεύουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μισθό 586 ευρώ μεικτά, όσο είναι πια ο κατώτερος μισθός, με την υπογραφή του Μνημονίου 2! Για το λόγο αυτό, οι σχολάρχες κατήγγειλαν στις 14 Μάρτη τη ΣΣΕ. Θέλουν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι θυμίζει εργασιακό δικαίωμα! Ταυτόχρονα, επιδίδονται σε όργιο τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο νέος Υπουργός Παιδείας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις τους, κατέθεσε τροπολογία, με την οποία τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ δεν θα έχουν δικαίωμα παρέμβασης στις απολύσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αφαιρούν και το τελευταίο «φύλλο συκής», απελευθερώνουν τις απολύσεις! Τις επεκτείνουν και στους εκπαιδευτικούς που κατέχουν οργανική θέση στα ισότιμα, προς τα δημόσια, ιδιωτικά σχολεία.

2) Στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, οι ιδιοκτήτες (Ο.Ε.Φ.Ε), προχώρησαν στις 23/3 στην καταγγελία της ΣΣΕ που θα έληγε το 2013. Ζητούν μειώσεις μέχρι και 20% στα ωρομίσθια και τους μισθούς, κατάργηση επιδομάτων. Δηλαδή, αυτός που σήμερα με 15 ώρες την βδομάδα φτάνει μετά βίας τα 600 ευρώ-ψίχουλα (αν τηρείται η σύμβαση), θα πέσει κάτω από 500! Αυτός που παίρνει 300 ευρώ το μήνα θα πέσει στα 200!  Η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι νέοι κάτω των 25 ετών, όπου ο κατώτερος μισθός είναι πλέον 511 ευρώ μεικτά για πλήρη απασχόληση. Την ίδια ώρα, οι εργοδότες προκαλούν και εκβιάζουν! Ή δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι! Ορίστε τι λένε: «οι γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιτάσσουν τη μείωση του μισθολογικού-λειτουργικού κόστους προκειμένου να επιβιώσουν τα φροντιστήρια». Τόσα χρόνια είχαν κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν με όρους εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα! Έχουν το θράσος να λένε ότι την εννιαετία 2001-2010(!) έδωσαν αυξήσεις έως και 55% (!) και τώρα είναι αναγκασμένοι να κάνουν μειώσεις «για να εξασφαλιστεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας». Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που δεν εφάρμοζαν τη συλλογική σύμβαση σχεδόν πουθενά, αυτοί που πλήρωναν ό,τι ήθελαν, αυτοί που δεν κολλούσαν ούτε μισό ένσημο! Τώρα, με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι και καθ’ όλα νόμιμοι! Την ίδια ώρα, προσπαθούν να κερδίσουν την υποστήριξη των γονιών, λέγοντας ότι θα μειώσουν τα δίδακτρα, αν ρίξουν τους μισθούς μας! Είναι ψεύτες! Το αντίθετο κάνουν. Όλα τα προηγούμενα χρόνια επέβαλλαν αυξήσεις στα δίδακτρα και τσάκιζαν μισθούς. Τώρα, που οι γονείς δυσκολεύονται να πληρώνουν δίδακτρα, θέλουν να μας φορτώσουν και τη χασούρα τους!

3) Στο χώρο των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων η ασυδοσία και η τρομοκρατία των φροντιστηριαρχών (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO) έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια μειώσεις στα ωρομίσθια και κατάργηση μιας σειράς κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, όπως προϋπηρεσίες και επιδόματα. Χέρι-χέρι με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπογράφουν συμβάσεις με μισθούς πείνας. Ωστόσο, η μαζική άνοδος της συμμετοχής στις εκλογές του σωματείου «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ» τους χάλασε τα σχέδια! Οι εργοδότες της EUROPALSO είναι αναγκασμένοι από το νόμο να διαπραγματευτούν ΣΣΕ με το «ΒΥΡΩΝΑ. Έλα όμως που το σωματείο αυτό δεν είναι του χεριού τους! Γι’ αυτό, προχώρησαν σε αγωγή ενάντια στο σωματείο «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ» για να ακυρώσουν τις εκλογές και να εμποδίσουν τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

4) Τέλος, και στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ οι εργοδότες έχουν καταγγείλει την σύμβαση.

 

Η επίθεση είναι άγρια και συντονισμένη! Δίπλα στους εργοδότες είναι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τους νόμους που ψηφίζει.

 

Να τιμωρήσουμε σκληρά τα κόμματα του μαύρου μετώπου, της Ε.Ε. και της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν βγάζει άχνα για την κατάργηση των ΣΣΕ, βάζει πλάτη να περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών. Ανοίγει το δρόμο στη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, δηλαδή ο καθένας να είναι μόνος του απέναντι στον εργοδότη  του, να μην μπορεί ν’ αντισταθεί, να δέχεται τους πιο εξευτελιστικούς όρους εργασίας! Χρόνια σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία, ότι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα, όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονταν να νομοθετήσουν την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και μισθούς πείνας! Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ είναι επικίνδυνη! Στα πρότυπα της ΓΣΕΕ εξαγγέλλει απεργία την Πέμπτη 29/3 για την Δευτέρα 2/4, ώστε να μην υπάρχει χρόνος προετοιμασίας, να υπονομευτεί εκ των προτέρων! Έχει δώσει δείγματα γραφής. Προ κρίσης ακόμα, το 2008, υπέγραφε σύμβαση με 0% αύξηση στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια!

         

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Στις 5 Απριλίου οι εργοδότες των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης (Ο.Ε.Φ.Ε.) καλούν σε «διαπραγμάτευση», ενώ εκδικάζεται και η αγωγή των εργοδοτών των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, ενάντια στο ταξικό σωματείο του «ΒΥΡΩΝΑ» στην Αθήνα. Και τη μέρα αυτή τα σωματεία μας δώσουν δυναμική απάντηση!

Να μη χαθεί ούτε 1 λεπτό από την προετοιμασία του απεργιακού αγώνα !

     Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν με κάθε τρόπο τα μέτρα και τις απαιτήσεις των σχολαρχών, πρώτ’απ’όλα στη συνείδησή τους, και να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σχολείο το σχολείο, φροντιστήριο το φροντιστήριο. Η απεργιακή μάχη θα είναι δύσκολη, όμως χωρίς σύγκρουση με τους σχολάρχες δε θα τα καταφέρουμε. Καθε υποχώρηση φέρνει νέα δεινά και σφαγή στα δικαιώματά μας. Η λογική του «μικρότερου κακού» φέρνει τα χειρότερα για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται ΤΩΡΑ αγώνας σε όλους τους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Παιδείας. 

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Όλοι για έναν, ένας για όλους!

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στην απεργία !

Αθήνα, 28 Μάρτη 2012

Κύλιση προς τα επάνω