3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

Προχθές, Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου. Ήρθε πλούσια πείρα και διάθεση για περαιτέρω οργάνωση των εργαζομένων κυρίως σε

μεγάλους χώρους, αλλά και περιοχές, τόσο για ζητήματα που αφορούν τους όρους δουλειάς μας,

όσο και άλλες πλευρές της ζωής μας. Το απερχόμενο ΔΣ χαιρετίζει όλες και όλους όσους συμμετείχαν στις διαδικασίες του σωματείου, που οργάνωσαν την δράση του σε χώρους δουλειάς και βγήκαν μπροστά. Πάνω από όλα χαιρετίζουμε εκείνους τους συναδέλφους που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο σωματείο, επέλεξαν να σηκώσουν το κεφάλι στις καταχρηστικές πρακτικές και συμπεριφορές των εργοδοτών και που τώρα παλεύουν συντεταγμένα για τις κοινές μας ανάγκες.

 

Όλη η δράση του σωματείου, και αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, έδειξε ακριβώς πως δεν μένουμε θεατές στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και στα ιδιαίτερα ζητήματα στην εργασία και ειδικότερα στον κλάδο μας. Παίρνουμε θέση και δρούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες και σε συντονισμό με άλλα σωματεία στο ΠΑΜΕ. Μέσα από πλατιές συσκέψεις, παλέψαμε για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Παλέψαμε για αύξηση του εισοδήματός, για μέτρα ανακούφισης απέναντι στην αυξανόμενη ακρίβεια και την φοροεπίθεση. Καλούμε τα μέλη μας στην νέα σύσκεψη ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και τα σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 18:30 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα), ώστε να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.

 

Αντιπαλέψαμε τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, αναδείξαμε πλευρές τους και τον τρόπο που επηρεάζουν τον κλάδο μας,, που θίγουν μισθούς, δικαιώματα και τον ελεύθερο χρόνο μας. Δρώντας πάνω στα προβλήματα που μας καίνε και με τη συνεχή παρέμβασή μας, κατορθώσαμε τον πανελλαδικό συντονισμό 9 σωματείων που διεκδικούν το σχέδιο συλλογικής σύμβασης (ΣΣΕ) που επεξεργαστήκαμε. Υπ αυτή την δυναμική συγκροτήσαμε ομάδα εργασίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αθήνας για την υπογραφή ΣΣΕ και που πλέον έχει αποσταλεί στην ΟΕΦΕ (ομοσπονδία ιδιοκτητών φροντιστηρίων) και στον όμιλο Πουκαμισά. Με το μάτι στραμμένο στην οργάνωση δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς, αποφασίσαμε την απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

 

Σταθμός της δράσης μας κατά την προηγούμενη διετία αποτέλεσε ο αγώνας ενάντια στην απόλυση της προέδρου του συλλόγου μας από φροντιστήριο της Ν. Ιωνίας, που έγινε επειδή μίλησε στου μαθητές της για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το απερχόμενο ΔΣ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο σωματείο μας έχουμε να κάνουμε με μαθητές κάθε ηλικίας, νέες συνειδήσεις στον βίαιο κόσμο του κέρδους. Με ευθύνη απέναντι στο ρόλο μας προσπαθούμε να δρούμε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, διερευνώντας οι ίδιοι και αναδεικνύοντας στους μαθητές μας την αλήθεια για ιστορικά γεγονότα αλλά και την ιστορία που γράφεται στις μέρες μας. Τέτοια ήταν η δράση μας στο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα με τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε τριήμερο δράσεων και παρεμβάσεων στο μάθημα 27-29/11 μπροστά μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

 

Στην ίδια γειτονιά απολύθηκε πρόσφατα νέα συναδέλφισσα χωρίς απολύτως καμία αιτία. Καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 13:00 έξω από το φροντιστήριο Έμπνευση (Πισιδίας 2, Ν. Ιωνία) για να πάρουν πίσω την απόλυση. Καλούμε την τοπική κοινωνία να εκφράσει την αλληλεγγύη της, να αναδείξει ξανά το δίκιο του εργαζόμενου εκπαιδευτικού, όπως έκανε για την απόλυση της προέδρου. Στεκόμαστε και εμείς δίπλα στους εργαζόμενους της Νέας Ιωνίας που οργανώνουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου συλλαλητήριο στη γειτονιά τους, για την ακρίβεια που τους πνίγει, τις ελλείψεις στα σχολεία, το κέντρο υγείας και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους.

 

Στον απολογισμό της δράσης, κάναμε ξεχωριστή αναφορά στη μοναδική συμβολή που είχε το σωματείο μας για προβλήματα των οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων. Αναδείξαμε το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς μαθητών και εργαζομένων. Καταδείξαμε τη κακή κατάσταση των οχημάτων, την παλαιότητά τους, τους ελλιπούς ελέγχους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο που απαγορεύει την χρήση 9θέσιων στις σχολικές εκδρομές, είναι προϊόν και της πίεσης που ασκούν οι οδηγοί και συνοδοί μέσα από το σωματείο. Καταρτίσαμε σχέδιο συλλογικής σύμβασης αυτών των ειδικοτήτων, με ορισμό καθηκοντολογίου και άμεσες διεκδικήσεις. Πήγαμε κόντρα στην προσπάθεια των ιδιοκτητών σχολείων να καταχράζονται τις άδειες συναδέλφων μπροστά σε αργίες και διακοπές, ώστε να γλιτώνουν την καταβολή του επιδόματος μη ληφθείσης αδείας. Τα βαρέα ένσημα είναι σίγουρα το πιο σημαντικό σημείο της πάλη μας. Είναι μια νίκη που αποτελεί παρακαταθήκη για όλους τους κλάδους εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στα βαρέα.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 21, Αθήνα) την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 10:00 για να μην προχωρήσει σε ένσταση για την πρωτόδικη απόφαση υπέρ της κατοχύρωσης των βαρέων ενσήμων των οδηγών σχολικών λεωφορείων.

 

 

Ξεδιπλώνουμε την πολύμορφη δράση μας παράλληλα με την καμπάνια εγγραφών. Συνεχίζουμε για ισχυρό σωματείο, στήριγμα μας στη δουλειά και τη ζωή.

 

Προχωράμε στις αρχαιρεσίες που θα αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες:

  • Σάββατο 9 Δεκέμβρη 14:00 – 20:00 & Κυριακή 10 Δεκέμβρη 10:00 – 19:00 στο  Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος)
  • Κυριακή 17 Δεκέμβρη 10:00 – 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19)

Παράλληλα θα γίνουν περιοδείες του απερχόμενου ΔΣ σε μεγάλα φροντιστήρια της Αθήνας και του Πειραιά.

Απόφαση_EA_ΓΣ_2023.pdf

 

Κύλιση προς τα επάνω