3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Στις 31/3/24 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου. Αποφασίσαμε να μπούμε σε νέα φάση κλιμάκωσης του αγώνα για αυξήσεις του εισοδήματός μας, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την φοροληστεία, ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πολιτική που μας βλέπει ως πηγή κέρδους και όχι ως ανθρώπους. Δίνουμε νέα αγωνιστική πνοή κόντρα σε όλο το παζλ της επίθεσης, από την πλευρά των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Για το εισόδημά μας διεκδικούμε:

 • Κατοχύρωση υπερεργασίας και υπερωριών για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων.
 • Πλήρη ασφάλιση με 21 ώρες εργασίας ανεξάρτητα από το πλήθος των συμβάσεων.
 • Να σταματήσει η καταπάτηση της 45λεπτης διδακτικής ώρας, όπως κάνει το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.
 • Να σταματήσει η παράνομη πρακτική των 9θέσιων λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών.
 • Κατοχύρωση τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023 στη βάση των 9μηνων συμβάσεων χωρίς κανένα χαμένο έτος εργασίας.
 • Καμία άδεια σε αργία και διακοπές.
 • Αυξήσεις στους μισθούς χωρίς κουπόνια.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους εργαζόμενους.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

 

Απαιτούμε να σταματήσει η αιματοχυσία των λαών για τα κέρδη των λίγων. Καμία ΝΑΤΟική δαπάνη, καμία εμπλοκή της χώρας. Δεν συναινούμε στην κατασπατάληση πόρων και στα νέα χρέη που μας φορτώνουν για πολεμικές δαπάνες. Δεν συναινούμε να γίνει η χώρα στόχος αντιποίνων, ούτε συνεργός στη σφαγή των Παλαιστινίων και άλλων λαών.

Στηρίζουμε την καταγγελία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενάντια στον Δήμο της Αθήνας που επιχειρεί να ξεπλύνει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, μέσα από την διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με την ισραηλινή Πρεσβεία. Δικαίως οι μουσικοί του Δήμου αλλά και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζουν την εναντίωση τους και ζητούν από το Δήμο Αθηναίων να ακυρώσει τη συναυλία.

 

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που δεν το βάζουν κάτω, δεν κάνουν υπομονή και προσευχές για καλύτερες μέρες, αλλά παλεύουν οι ίδιοι για τη ζωή τους και κερδίζουν.

Χαιρετίζουμε τους υγειονομικούς που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κόντρα στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, στα λουκέτα, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας.

 

Απέναντί μας έχουμε την οργανωμένη επίθεση της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, που μαζί με τους εργοδότες αξιοποιούν και διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο, με κατευθύνσεις και από την ΕΕ, για να πετσοκόψουν τα δικαιώματά μας. Απαντάμε με συλλογικό, οργανωμένο αγώνας που αποκτά συνεχώς πιο μαχητικά χαρακτηριστικά. Ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε μαζί με τα βέλη στραμμένα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο και τα κόμματά του.

Προχωράμε σε απεργία στις 17 Απριλίου και την 1η Μάη.

 • Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17/4 στις 10:30 στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στην ΟΕΦΕ (Σόλωνος 142) με νέο αίτημα συνάντησης.
 • Εξορμήσεις σε παραρτήματα των ομίλων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ανήμερα της απεργίας 17/4.
 • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Μεταφορών για την ασφαλή μεταφορά μαθητών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
 • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας για την απαράδεκτη πρακτική του 60’ μαθήματος που εφαρμόζει το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και άλλα φροντιστήρια, καθώς και τον καθορισμό υπερωριών για τους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια.

 

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια Αθηνών ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις. Αλληλεγγύη στους τρεις εργαζόμενους της επιχείρησης “Αφοί Βλάχου” (μεταξύ αυτών και ο προέδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής) και τον πρόεδρο του Κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, που δικάζονται την Τρίτη 2 Απρίλη στις 9:00 (κτίριο 9) για την υπόθεση των απεργιών κατά της απόλυσης του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και τότε εργαζόμενου της επιχείρησης. Αλληλεγγύη στον Βάλσαμο Συρίγο, που δικάζεται την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9:00 (κτίριο 12), επειδή το 2019 υπερασπίστηκε μαζί με άλλους συναδέλφους μας το να μην τους πάρουν το σπίτι τα funds.

 

Συμμετέχουμε στον αγώνα δρόμου μνήμης, τιμής αλλά και συνέχισης της πάλης, με όνομα «ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ» που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, την Κυριακή 28 Απρίλη και ώρα 9:00 πμ με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και τερματισμό, στον τόπο εκτελέσεων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Απόφαση-ΓΣ-310324.pdf

Κύλιση προς τα επάνω