3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 22 Απριλίου

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «O Βύρων» κατά τη συνεδρίαση της στις 22/5/2018 αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καταδίκη της καταστολής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στις αντιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  2. Γραπτή διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Εγκύκλιο του Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 45/2017, πως δεν επηρεάζει το τεκμαρτό των 11,04 ευρώ ανά ημέρα εργασίας που αντιστοιχεί σε 2 διδακτικές ώρες με ωρομίσθιο κατ’ αναλογία του βασικού, δηλαδή 6,70 ευρώ.
  3. Κάλεσμα προς τους εργοδοτικούς φορείς ακολουθώντας όλες τις νομικές διαδικασίες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η πάλη για τη ΣΣΕ πρέπει να αποτελέσει όπλο του σωματείου, των εργαζομένων, πρέπει να παίξει το ρόλο του μέσου συσπείρωσης των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς. Η λογική πάνω στην οποία οφείλουμε να ανοίξουμε την συζήτηση είναι αυτή της ανάκτησης των απωλειών και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
  4. Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τους άθλιους – παράνομους όρους δουλειάς στα κέντρα μελέτης.
  5. Εξόρμηση σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Μελέτης με σκοπό την συμμέτοχη στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς, την κινηματική διεκδίκηση, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή ΣΣΕ.
  6. Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του σωματείου Παρασκευή 27/05 στις 9:30. Περιεχόμενο αυτής είναι η ανάδειξη της ανάγκης υπογραφής ΣΣΕ στον κλάδο. Ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες του σωματείου μας.
  7. Παίρνουμε μαζικά μέρος την Τρίτη 1η Μαΐου στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος. Προσυγκέντρωση του Σωματείου στις 9:30 στην Ομόνοια.
  8. Άμεση κινητοποίηση των μελών του σωματείου σε περίπτωση που υπάρξει ανοιχτό φροντιστήριο την Τρίτη 1η Μαΐου.

Απόφαση-της-γενικής-συνέλευσης-στις-22-Απριλίου.docx

Κύλιση προς τα επάνω