3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 (γιορτή των Τριών Ιεραρχών) είναι θεσμοθετημένη αργία για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Ως εκ τούτου, τα φροντιστήρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 219434/Α5/2016 – ΦΕΚ 4212/Β/ 27-12-2016 (που εξακολουθεί να ισχύει), προβλέπεται ότι η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι ημέρα αργίας. Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά.

Η συγκεκριμένη αργία έχει πλέον καταργηθεί για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης (Νόμος 4653/2020 – ΦΕΚ Τεύχος A 12/24.01.2020). Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Αυτή είναι και η επίσημη απάντηση που λάβαμε, κατόπιν επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας.

Το γεγονός ότι η ημέρα αυτή έπαψε να είναι αργία για τα σχολεία εκμεταλλεύονται κάποιοι ιδιοκτήτες, για να λειτουργήσουν παράνομα τα φροντιστήριά τους στις 30 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση που ιδιοκτήτες εκδηλώσουν την πρόθεση να λειτουργήσουν το φροντιστήριό τους στις 30 Ιανουαρίου, επικοινωνήστε άμεσα με το σωματείο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργοδότη να καταστρατηγήσει την αργία που δικαιούμαστε!

ΑΡΓΙΑ-ΤΡΙΩΝ-ΙΕΡΑΡΧΩΝ-2023.pdf

Κύλιση προς τα επάνω