3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Γενική συνέλευση την Κυριακή 20 Μάη. Προετοιμάζουμε την απεργία στις 30 Μάη

Όλες και όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 30 Μάη!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ 

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Ο «Βύρωνας» κατήγγειλε την βλαπτική μεταβολή στην καταμέτρηση των ενσήμων ,όπου χιλιάδες συνάδελφοι δε θα πάρουν το επίδομα ανεργίας. Πραγματοποίησε κινητοποιήσεις για την επιβολή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που να πατά στις πραγματικές μας ανάγκες. Πιέσαμε την ΟΙΕΛΕ για συζήτηση της Σύμβασης με όλα τα σωματεία του κλάδου πανελλαδικά και κάλεσμα των εργοδοτών για συζήτηση της Σύμβασης.

Στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, παρεμβαίνοντας σε χώρους δουλειάς. Καταγγέλλουμε τις συνθήκες εργασίας στα Κέντρα Μελέτης και την απραξία της Κυβέρνησης, που αφήνει τους εργοδότες να αλωνίζουν!

Η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι παραμύθια!

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, μαζί με κυβέρνηση και κόμματα του μνημονίου προπαγανδίζουν τη «δίκαιη ανάπτυξη». Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου. Να πούμε «περασμένα ξεχασμένα».

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει «μεταμνημονιακή» εποχή. Υπάρχει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων ετών, υπάρχουν νέες θυσίες, νέα μέτρα, νέα επίθεση. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας.

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός!

Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που βρίσκεται σε μόνιμη διαπραγμάτευση με το υπουργείο, χωρίς να οργανώνει το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προς την κατεύθυνση της δυναμικής αντιπαράθεσης με τις κυβερνητικές επιλογές. Αντίθετα, σπέρνει την ελπίδα της «καλύτερης δυνατής λύσης» στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, παρά το ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε από πέρυσι το Μάιο τις προθέσεις της, όταν άρχισε το ξήλωμα του ν. 4415/16 λίγους μήνες μετά την ψήφισή του. Ενδεικτικό είναι ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία  τον Ιανουάριο, τότε που η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να καταφέρει με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Είναι υπόθεση όλων μας!

Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ, 10:30π.μ, 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30ης ΜΑΗ

Ανακοίνωση-για-Απεργία-30-Μάη.doc

Κύλιση προς τα επάνω