3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την ανανέωση των αδειών διδασκαλίας

Συναδέλφισσες/-οι,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3369/τ.Β’ που δημοσιοποιήθηκε στις 28/7/21, καλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ΦΜΕ και ΚΞΓ να ανανεώσουν τις άδειες διδασκαλίας τους. Η διαδικασία αυτή αφορά ΜΟΝΟ όσους συναδέλφους έχουν εκδώσει την άδειά τους από κάποια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πριν τις 18/11/2012 και είχαν υποβάλλει αίτηση ανανέωσης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι τις 30/8/2019.

Πιο συγκεκριμένα, στο παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνοντας το ΑΦΜ, εμφανίζεται η ημερομηνία λήξης της άδειας. https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/anaggelia_search

Αν δεν αναγράφεται κάτι, τότε ΔΕΝ χρειάζεται να ανανεωθεί η άδεια. Η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι 30/11/2021.

Όμως γιατί οι αρμόδιοι φορείς απαιτούν επί της ουσίας να βγάλουμε εκ νέου την άδεια διδασκαλίας;

Αν αφορά στο ότι άλλαξε ο φορέας πιστοποίησης, τότε γιατί δεν γίνεται μια απλή επιβεβαίωση των στοιχείων των συναδέλφων, χωρίς για παράδειγμα να κατατεθούν εκ νέου ιατρικές βεβαιώσεις, που συνήθως μας κοστίζουν ακριβά σε ιδιώτες γιατρούς, εφόσον τα ραντεβού στο δημόσιο καθυστερούν πολύ; Τι θα γίνει δηλαδή, κάθε φορά που αλλάζει ο φορέας θα τρέχουμε να βγάζουμε ξανά άδεια;

Επίσης, η ρήτρα που προβλέπει ότι δεν μπορεί να έχει «απολυθεί από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων», εγείρει πολλαπλά ερωτήματα για το πως μπορεί να συνδυαστεί με το κατάπτυστο πλαίσιο αξιολόγησης που προβλέπεται από τους πρόσφατα ψηφισμένους νόμους. Πρόκειται για ένα πλαίσιο αξιολόγησης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σχολείου-επιχείρησης και με κέντρο τα συμφέροντα του κάθε εργοδότη. Για αυτό η ρήτρα αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένας επιπλέον μοχλός πίεσης κατά των εργαζομένων.

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία ανανέωσης, να υπάρξει διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των στοιχείων των συναδέλφων από τον ΕΟΠΕΠΠ.

Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αφήνονται παραθυράκια στους εργοδότες να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, μέσω της ρήτρας για ανεπάρκεια.

Ανακοίνωση-Άδειες_διδασκαλίας.docx

Κύλιση προς τα επάνω