3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την Απεργία στο ιδιωτικό σχολείο «Παπαχαραλάμπους»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων», εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αγωνιστική μας αλληλεγγύη  στους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού σχολείου «Παπαχαραλάμπους», οι οποίοι βρίσκονται για σχεδόν 6 μήνες απλήρωτοι από τον ιδιοκτήτη του σχολείου και έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Στεκόμαστε δίπλα τους στη νέα 4ήμερη απεργία που έχουν προκηρύξει από τις 17/12 και καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να αυθαιρετεί και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Την ίδια στιγμή που αφήνει δεκάδες οικογένειες απλήρωτες, εξαπλώνει την επιχειρηματική της δράση με το άνοιγμα παιδικού σταθμού. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να οργανώσει για δεύτερη φορά απεργοσπαστικό μηχανισμό και να αναπληρώνει τους απεργούς εκπαιδευτικούς με ανθρώπους άγνωστης ιδιότητας.

Έχει τεράστια ευθύνη η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας  κ. Γ. Ζαφειρακίδης, ο οποίος παρά τις επίσημες καταγγελίες των συναδέλφων απεργών εδώ και καιρό δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα πειθαρχικά μέτρα, δεν προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους του σχολείου να σηκώσουν και οι ίδιοι με τη στάση τους ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης στους απεργούς εκπαιδευτικούς, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και με κοινό αγώνα να απαιτήσουν από την εργοδοσία το δικαίωμά του στη δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Καλούμε επίσης τους γονείς των μαθητών, τους εργαζόμενους της περιοχής του Περιστερίου, σωματεία και άλλους φορείς, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ώστε να καμφθεί η εργοδοτική αδιαλλαξία.

Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση, το κλαδικό μας σωματείο και το ΠΑΜΕ θα στηρίξει τις αγωνιστικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων του σχολείου, η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει, θα πάρει απάντηση. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει σαν μία γροθιά να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία μέσα από την οργάνωση, την αλληλεγγύη, την αντεπίθεση.

 

Κύλιση προς τα επάνω