3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την απόλυση της Ε. Μπουλούτα απο το Κολλέγιο Αθηνών και την απόφαση του ΚΥΣΔΕ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων», καταγγέλει την προκλητική απόφαση του ΚΥΣΔΕ, το οποίο στην συνεδρίασή του στις 20/12 επικύρωσε την απόλυση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από την εργοδοσία του Κολλεγίου Αθηνών επικαλούμενο ότι δεν είχε επαρκή στοιχεία για την καταχρηστικότητα της απόλυσής της. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός απολύθηκε αφού έπιασε τον Ιούνιο του 2013 τον υιό του Πρωθυπουργού να αντιγράφει. Η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση επικαλούμενη την κατάπτυστη εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για την υπαγωγή των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο εργασίας, η οποία έχει ανασταλεί από το ΣτΕ.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα έναυσμα για τους σχολάρχες για να ξεσαλώσουν κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τρομοκρατώντας και απολύοντας όποιο συνάδελφο δεν πράττει σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους. Αποδεικνύεται ότι το υπουργείο και τα όργανά του, όπως και το ΚΥΣΔΕ, υπηρετούν πιστά τα εργοδοτικά συμφέροντα, ισοπεδώνοντας οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα στέκεται εμπόδιο. Στα πλαίσια αυτά το υπουργείο έβγαλε την εγκύκλιο, στα πλαίσια αυτά το ΚΥΣΔΕ επικυρώνει απολύσεις που επιβάλλουν σχολάρχες επικαλούμενοι την εγκύκλιο.

Μπροστά στο καθήκον της, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των σχολαρχών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι επόμενο να προχωρά και σε «καθαιρέσεις» στελεχών του υπουργείου που τυγχάνουν να γνωμοδοτούν αντίθετα με τα συμφέροντα των αφεντικών. Έτσι, ερωτήματα προκαλεί η απομάκρυνση της Διευθύντριας της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Ιωάννας Χρήστου, αφού το συγκεκριμένο στέλεχος εισηγήθηκε προς στο ΚΥΣΔΕ πως θα όφειλε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης της Ευφροσύνης Μπουλούτα.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου  πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η οργάνωση αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου ο κλάδος να αντιδρά μαζικά και αποφασιστικά, ακυρώνοντας όποια απόφαση και επιδίωξη της εργοδοσίας στρέφεται κατά συναδέλφων μας, βάζοντας συνολικά φρένο στην ασυδοσία και την τρομοκρατία που επιβάλλει το κεφάλαιο στους χώρους δουλειάς με την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΟΙΕΛΕ που για άλλη μια φορά δεν ανοίγει το θέμα στους χώρους δουλειάς ξεσηκώνοντας τους εργαζόμενους, αλλά επιδίδεται σε μια αποδεδειγμένα αδιέξοδη προσπάθεια δικαίωσης της συναδέλφου μέσω της νομικής οδού. Συνολικά καλλιεργεί την εναπόθεση των ελπίδων των εργαζομένων του κλάδου στην ταξική δικαιοσύνη, ενίοτε και στις αποφάσεις του ίδιου του υπουργείου! Εδώ και χρόνια έχει καταστήσει τον κλάδο απροετοίμαστο, ανέτοιμο να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει απέναντι σε οποιαδήποτε εκδήλωση της επιθετικότητας της εργοδοσίας απέναντί του.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης να αντιδράσει σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθεί στα ταξικά του σωματεία, να γυρίσει την πλάτη στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφό μας από την επιθετικότητα του κεφαλαίου, αλλά συνολικά να βαδίσουμε μαζί με τους άλλους κλάδους στην κατεύθυνση ανατροπής της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Κύλιση προς τα επάνω