3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε.

ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 400ε

Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, μαζί με το εργοδοτικό τους σωματείο (Ο.Ε.Φ.Ε), παίρνοντας εδώ και καιρό το μήνυμα από  Κυβέρνηση, κεφάλαιο ΕΕ-τρόικα, έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση σε ότι έχει απομείνει σε μισθούς, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση κάθε μέρα βιώνουμε τρομοκρατικές απολύσεις, εκβιασμούς για μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Στις 26/7 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση Ο.Ε.Φ.Ε-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε, με την παρουσία και των πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για την διαπραγμάτευση νέας ΣΣΕ στον χώρο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Ήταν η δεύτερη συνάντηση μετά από την καταγγελία της συλλογικής σύμβασης που προχώρησε η Ο.ΕΦ.Ε στα τέλη Μάρτη. Σε αυτή οι εκπρόσωποι της Ο.Ε.Φ.Ε ξεπέρασαν κάθε όριο πρόκλησης. Κατέθεσαν μία απαράδεκτη πρόταση ισοπέδωσης κάθε ίχνους δικαιώματος που έχει μείνει για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια, με μείωση 20-30% του ωρομισθίου (κατρακυλάει στα 8,80Ε) , κατάργηση επιδόματος γάμου, χτύπημα του δικαιώματος της άδειας, κατάργηση της καταβολής αποζημίωσης. Η επαίσχυντη πρότασή τους μειώνει τις αποδοχές μας συνολικά μέχρι και 40%!!

Θέλουν να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε σύγχρονο σκλάβο. Την ίδια ώρα, οι εργοδότες προκαλούν και εκβιάζουν! Ή δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι! Ακολουθούν πιστά τη γραμμή της Κυβέρνησης που εντείνει την επίθεση στις ζωές μας και ταυτόχρονα δυναμώνει την καταστολή και τις απειλές στους εργαζόμενους. Έχουν το θράσος να επικαλούνται την κρίση και «συνθήκες», που «επιτάσσουν τη μείωση του μισθολογικού-λειτουργικού κόστους προκειμένου να επιβιώσουν τα φροντιστήρια. Τόσα χρόνια είχαν κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν με όρους εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα.

Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν για χρόνια τώρα μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε! Αν σκύψουμε το κεφάλι υποχωρώντας στη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», ότι «κάτι θα γίνει» θα τα χάσουμε όλα. Δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Δεν ανεχόμαστε τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Κάθε υποχώρηση φέρνει νέα δεινά και σφαγή στα δικαιώματά μας. Η λογική του «μικρότερου κακού» φέρνει τα χειρότερα για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Χρειάζεται ΤΩΡΑ αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις των εργαζομένων, με σωματειακές επιτροπές. ΔΕΝ υπογράφουμε καμία μείωση μισθών, ερχόμαστε σε επαφή- ισχυροποιούμε τα σωματεία μας.

Μην εμπιστεύεστε την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ, είναι δοκιμασμένη στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης χρόνια τώρα. Της φάνηκε προκλητική η πρόταση των εργοδοτών και την ίδια ώρα παρουσίαζε ως πρότυπο ΣΣΕ τη μείωση που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία στο εμπόριο  από 6% έως 18%!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις!

-Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Αυξήσεις, που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας και διασφάλιση των μέχρι τώρα όρων εργασίας μας.Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

                                                                                                                               27/7/2012

Κύλιση προς τα επάνω