3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΜΠΝΕΥΣΗ»

Την Τρίτη 28 / 11 / 2023 μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο «ΕΜΠΝΕΥΣΗ» στη Νέα Ιωνία, διαμαρτυρόμενα για την άδικη, αναίτια απόλυση νέας συναδέλφισσας.

Μόλις φτάσαμε έξω από τον χώρο ενός εκ των δύο παραρτημάτων, διαπιστώσαμε ότι ήταν κλειστό, μαθήματα δεν πραγματοποιούνταν, οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και μας περίμεναν μόνο … οι δυνάμεις της αστυνομίας!

Παρά την απουσία των ιδιοκτητών, ενημερώσαμε την γειτονιά κι έπειτα με πορεία και … συνοδεία της αστυνομίας, φτάσαμε στον έτερο χώρο του φροντιστηρίου. Μόλις οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για την παρουσία μας, ήρθαν εσπευσμένα στον χώρο και κλείστηκαν μέσα στο εκπαιδευτήριο, αρνούμενοι να επιτρέψουν την είσοδο και να συνομιλήσουν με τη διοίκηση του σωματείου. Με την ανυποχώρητη στάση μας υποχρεώσαμε τον ιδιοκτήτη, ως όφειλε, να εμφανιστεί και να ακούσει τα αιτήματά μας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αποκαλύφθηκε όλο το σαθρό υπόβαθρο λειτουργίας των κέντρων μελέτης, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μελέτη δημοτικού. Νεαροί συνάδελφοι καλούνται να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο, δουλεύοντας συνεχόμενα τρίωρα, με παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς διάλειμμα. Σε αυτές τις τόσο ειδικές συνθήκες, οι συνάδελφοι εργάζονται με σύμβαση υπαλλήλου γραφείου, σα να είναι εντελώς ανειδίκευτοι! Σαν να μην έφταναν αυτά, οι εργοδότες παρεμβαίνουν συχνά στην εκπαιδευτική διαδικασία με υποδείξεις, επιπλήξεις και πρακτικές απόλυσης σε περίπτωση λάθους. Σε τέτοιες συνθήκες εργάστηκε και απολύθηκε η νεαρή συνάδελφος.

Οι εργοδότες δεσμεύτηκαν να πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα της συναδέλφισσας. Συνεχίζουμε την πίεση για την επαναπρόσληψή της με επόμενο ραντεβού την τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΓΙΑ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΤΟ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΕΜΠΝΕΥΣΗ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω