3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την σημερινή αργία στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Μελέτης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ΙΙΕΚ

Από χθες 24/1/2022, μετά από τις πανηγυρικές διακηρύξεις της περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης περί ετοιμότητας απέναντι στον επερχόμενο χιονιά, οι εργαζόμενοι βιώνουν μαρτυρικές στιγμές με κίνδυνο της ζωής τους εγκλωβισμένοι σε μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται ακόμη στο έλεος του χιονιά με αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, τα τρένα ακινητοποιημένα, χωρίς ρεύμα και προμήθειες. Ασθενοφόρα εκτός δράσης. Για ακόμα μια φορά ο κρατικός μηχανισμός έχει κατεβάσει ρολά για τον λαό.

Αυτό φάνηκε και από την επιμονή του ΥΠΑΙΘ, που κάλεσε χθες και μέσα στις συνθήκες του χιονιά τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση σε παιδιά που αγωνιούσαν για την κατάσταση των γονιών τους, που κοβόταν το ρεύμα τους, ενώ παράλληλα βρισκόταν αποκλεισμένα στο σπίτι, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για τη λειτουργία των σχολείων.

Δεδομένης της κατάστασης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η σημερινή ημέρα, Τρίτη 25/1 είναι μέρα γενικής αργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ότι δεν θα διενεργηθεί καθόλου τηλεκπαίδευση στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Για τους συναδέλφους στα φροντιστήρια, κέντρα μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών ΙΙΕΚ, όπως σε κάθε αργία, τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.

Επειδή είναι γνωστή η πρακτική των φροντιστηριακών επιχειρήσεων στην καταστρατήγηση αργιών και στην ένταση του φαινομένου με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε άμεση επαφή με το σωματείο μας, σε περίπτωση που οι εργοδότες τους εκβιάσουν να εργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτές τις συνθήκες.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ, την κυβέρνηση και όλους τους αντίστοιχους φορείς να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των συναδέλφων, των οικογενειών μας και των μαθητών μας.

Ανακοίνωση-για-την-Αργία_25-01-22.docx

Κύλιση προς τα επάνω