3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την ΣΣΕ στα Φροντιστήρια Μ.Ε.- Απάντηση στην ΟΙΕΛΕ

Αποθρασυμένοι από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Ε.Φ.Ε) απαιτούν απο τους εργαζόμενους να ανεχτούν κι άλλη σφαγή των δικαιωμάτων τους, καλώντας την ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη 26 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη για υπογραφή νέας ΣΣΕ με μειώσεις έως και 22%!! Και μάλιστα με το πρόσχημα της μείωσης των κερδών τους και της «διατήρησης» των θέσεων εργασίας! Λες και εφαρμοζόταν στα φροντιστήρια η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όταν δε μειώνονταν τα κέρδη των φροντιστηριαρχών. Αυτή είναι η κατάσταση που ζούμε κάθε μέρα οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση: ανασφάλεια, απλήρωτη εργασία, μερική απασχόληση, κουτσουρεμένα ωρομίσθια, εργοδοτική τρομοκρατία.

Απέναντι στην πιο βάρβαρη εργοδοτική επίθεση των τελευταίων χρόνων, η Ομοσπονδία πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ απαντά με …απουσία από τις διαπραγματεύσεις, πετώντας κυριολεκτικά το μπαλάκι στα πρωτοβάθμια σωματεία. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι, θύματα του εκβιασμού των φροντιστηριούχων για ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, η ΟΙΕΛΕ δεν παίρνει καμία θέση για τις διαπραγματεύσεις, αντιθέτως αρνείται να παραστεί, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τις κλαδικές συμβάσεις, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στις ατομικές συμβάσεις και αφήνοντας τους έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών. Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ! Τόσο κόπτονται για τα εργασιακά δικαιώματα! Ο ΣΕΦΚ από την άλλη δηλώνει ότι δε θα πάει στην πανελλαδική διαπραγμάτευση, αφήνοντας τους εργοδότες να οργιάζουν μετά την καταγγελία της σύμβασης και προστατεύοντας την Ομοσπονδία από οποιαδήποτε ευθύνη. Παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας την ίδια ώρα που οι φροντιστηριάρχες εξαπολύουν την πιο άγρια επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δηλώνουμε ξεκάθαρα και στους εργοδότες και στην ΟΙΕΛΕ ότι θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων και θα παραστούμε στη διαπραγμάτευση, όπου κι αν γίνει. Παλεύουμε ανυποχώρητα για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές μας, να μην καταργηθεί ούτε μισό από τα δικαιώματά μας. Δε δεχόμαστε καμία μείωση, καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Καλούμε την ΟΙΕΛΕ να αφήσει τα γνωστά της κόλπα και να πάρει θέση τώρα, να πάει στη διαπραγμάτευση και να μην υποχωρήσει σε καμία εργοδοτική απαίτηση. Καλούμε τους συναδέλφους και όλο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να μην υποχωρήσουν στην τρομοκρατία των φροντιστηριούχων. Ούτε ένα ευρώ από τις ήδη πενιχρές αποδοχές να μη θυσιαστεί στο βωμό των κερδών των φροντιστηριαρχών !

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σε καλούμε να βγάλεις συμπεράσματα, να γυρίσεις την πλάτη στην ΟΙΕΛΕ. Τώρα είναι η ώρα να συνταχτείς με το ΠΑΜΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Κύλιση προς τα επάνω