3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Μαΐου, ανάμεσα στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με πρόσκληση της δεύτερης, είχε εντελώς τυπικό και προσχηματικό χαρακτήρα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επανέλαβε τις χθεσινές εξαγγελίες για το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών. Στην ουσία, δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς και γονείς. Όλα παραπέμπονται στην “ατομική ευθύνη” των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μικρών μαθητών. Η Υπουργός Παιδείας, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στο τι θα γίνει με το ζήτημα της καθαριότητας, της χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, των προβλημάτων με τις υποδομές, τις μετακινήσεις των μαθητών κ.α., πέταξε για μια ακόμα φορά την μπάλα στην εξέδρα αναρωτώμενη δήθεν αν “οι εκπαιδευτικοί θέλουν τελικά να ανοίξουν τα σχολεία”…

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι, παίζοντας το χαρτί της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών, θα ξεφύγει από τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της. Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και οι εκπαιδευτικοί αυτό το ξέρουμε καλύτερα απ΄ όλους. Η λήψη όμως όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι κρατική, κυβερνητική ευθύνη. Είναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα που ακούστηκε ότι “υπάρχει έγκριση των ειδικών για 15 παιδιά ανά τάξη”. Ποιος ειδικός μπορεί να ισχυριστεί ότι μέσα σε ένα κοντέινερ 20 τ.μ. εξασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής για 15 μαθητές συν τον εκπαιδευτικό;

Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της. Στομώνει με δις € τις μεγάλες επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο και όχι μόνο, διαλύει εργατικά δικαιώματα, τσακίζει το λαό, δίνει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο για να εξασφαλίζονται τα κέρδη του. Γι΄ αυτό δε λύνει τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων, δε χρηματοδοτεί την κάλυψη όλων των αναγκών για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για υποδομές και μόνιμους διορισμούς. Γι΄ αυτό ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημίας, κρατάει υποστελεχωμένα τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Γι΄ αυτό φορτώνει τα βάρη της κρίσης, για μια ακόμα φορά, στις δικές μας πλάτες!

Είναι η ώρα να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας επιλογές. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας στη μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή με δικαιώματα. Πληρώσαμε πολλά! Το δημόσιο σχολείο “πλήρωσε” πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις μας, να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία, να συντονίσουμε την δράση μας με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας για μην κατατεθεί στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση για την on – line μετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων μας σε σχέση με τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων.

Τώρα είναι η ώρα να μπει επιθετικά στο προσκήνιο το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές, να μην απολυθεί κανείς, να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, όχι για μία εβδομάδα, αλλά, για όλη την επόμενη χρονιά, να μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες συμβασιούχοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Τώρα κρίνεται τι σχολείο θα βρούμε μπροστά μας και την 1η Ιουνίου αλλά και την επόμενη σχολική χρονιά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

 

Αθήνα, 26 Μαΐου 2020

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_ΚΕΡΑΜΕΩΣ-26_5.doc

Κύλιση προς τα επάνω