3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για τη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις στα ΚΞΓ

Την Παρασκευή 15/2 πραγματοποιήθηκε μια  πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και των Palso, Europalso, Στρατηγάκης-Ομηρος, με παρουσία των εκπροσώπων από το πρωτοβάθμιο σωματείο του «Βύρωνα».

Η συνάντηση έγινε πάνω στην βάση του σχεδίου που κατέθεσε η Ομοσπονδία προς διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ. Η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε να καταθέσει συγκεκριμένη αντιπρόταση, ενώ εστίασαν τις τοποθετήσεις τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργοδοτική πλευρά στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να ανταπεξέλθει οικονομικά. Η απάντηση από την πλευρά του σωματείου ήταν άμεση. Οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι αυτοί που βιώνουν στην πραγματικότητα έναν εργασιακό μεσαίωνα, καθώς αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την μαύρη εργασία, την μη καταβολή των νόμιμων επιδομάτων και, βέβαια, τους εξευτελιστικούς μισθούς με βάση το νόμιμο μεικτό ωρομίσθιο των 6.70 ευρώ. Επισημάναμε στους εργοδότες ότι αυτό το ωρομίσθιο δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να ζήσει αξιοπρεπώς, ακόμη κι αν συμπληρώνει το πλήρες ωράριο των 21 ωρών.

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο έχουν ευθύνη και οι εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Εuropalso προχωρούσε σε μεθοδεύσεις για την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΞΓ, για την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που η Europalso έχει σύρει στα δικαστήρια το Σωματείο μας, κάθε φορά που αυτός έστελνε στην εργοδοσία για διαπραγμάτευση σχέδιο ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές ανάγκες των εργαζομένων.

Απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει το σωματείο μας το επόμενο διάστημα, με κορύφωση την συμμετοχή στην απεργία του κλάδου της 19 Μάρτη και την μαζική παρουσία όλων μας στην επόμενη συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

κξγ-ΣΣΕ.docx

Κύλιση προς τα επάνω