3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Για τη συνάντηση του σωματείου μας στο Υπουργείο Παιδείας

Την Τρίτη 25/10  το σωματείο μας, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας  με τους υπευθύνους των τμημάτων Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποίησης  που είναι πλέον αρμόδιο για τα θεσμικά ζητήματα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Η κουβέντα επικεντρώθηκε σε δυο κυρίως θέματα, πρώτον στην κατοχύρωση των αργιών και διακοπών για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και δεύτερον, στην αναγνώριση του επιστημονικού επιδόματος των καθηγητών και σε μισθολογικά ζητήματα.

Παρόλο που προφορικά συμφώνησαν με τα δίκαια (όπως ακριβώς τα χαρακτήρισαν) αιτήματα μας, στην ουσία δεν είχαμε καμία γραπτή κατοχύρωση. Δηλαδή μόνο ευχολόγια και την τελική υπόσχεση πως  θα μεταφερθεί η συζήτηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου!

Άλλο ένα παράδειγμα, από τα πολλά του συνδικαλιστικού κινήματος, πως μόνο η πίεση των εργαζομένων, ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας πιέζει πραγματικά για κατακτήσεις. Άλλο ένα παράδειγμα πως ο εργασιακός μεσαίωνας στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ούτε τυχαίος είναι, ούτε αν πραγματικά μια κυβέρνηση ήθελε να λυθεί δε θα μπορούσε να το κάνει. Είναι πολιτική επιλογή, είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη.

Ο Βύρωνας καλεί όλα τα μέλη του σε συνεχή, αταλάντευτη ταξική πάλη για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αναπλήρωση των απωλειών μας.

δελτιο-για-υπεπθ.docx

Κύλιση προς τα επάνω