3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία.

Συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στη μεγάλη διαδήλωση – συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, να συμβάλλουν ώστε να γίνει γνωστό στους χώρους δουλειάς τους, στον κλάδο, να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον κλάδο μας η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα τους τρεις από τους δώδεκα μήνες να είμαστε όλοι άνεργοι. Το καθεστώς ανασφάλειας αποτελεί μόνιμη κατάσταση! Κάθε χρόνο δε γνωρίζουμε αν θα συμπληρώσουμε τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων ώστε να εξασφαλίσουμε ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας. Από την άλλη υπάρχουν συνάδελφοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις και μένουν άνεργοι τους μήνες του καλοκαιριού χωρίς να γνωρίζουν αν θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά. Ήδη, με την απελευθέρωση των απολύσεων που εφαρμόστηκε στα ιδιωτικά σχολεία, σημειώθηκαν πέρυσι πάνω από 200 απολύσεις. Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.

Είναι ώρα να ανοίξουμε πλατιά την κουβέντα με τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους του κλάδου, δυναμώνοντας τη δράση της Επιτροπής Ανέργων του Βύρωνα.

  • Συνάντηση της Επιτροπής Ανέργων του Σώματείου τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 10:30 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου.
  • Συμμετοχή-στήριξη στην πορεία των ανέργων (στο τμήμα Αγ. Θεόδωροι-Μέγαρα) την Παρασκευή 8/4: Αναχώρηση για Αγ. Θεοδώρους 7.30 π.μ. από Πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Υποδοχή της πορείας των ανέργων την Κυριακή 10/4, στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο  Χαϊδαρίου (Παλατάκι).
  • Όλοι στην πλατεία Συντάγματος στις 10/4, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει συναυλία.

Πληροφορίες:

Για όποιον συνάδελφο θέλει να συμμετάσχει στην πορεία μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email:poreiaanergia@gmail.com.

Σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).

Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες: Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 – 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση.

Πορεία ανέργων.docx

Κύλιση προς τα επάνω