3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου – Αλληλεγγύη στην απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη τα προηγούμενα χρόνια,  κλιμακώνει την επίθεση στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α.

Τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, απόρροια της πολιτικής που ακολουθούν, προσπαθούν να τα φορτώσουν στους εκπαιδευτικούς και να παρουσιάσουν ως φάρμακο την αξιολόγηση μονάδων και εκπαιδευτικών. 

Τα σχολεία κλείνουν με την εμφάνιση του πρώτου κρύου, πλημμυρίζουν από την πρώτη βροχή, μένουν χωρίς ρεύμα σε ώρα μαθήματος, με σοβάδες και καταρρεύσεις να απειλούν τη σωματική  ακεραιότητα μαθητών και δασκάλων. Τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην παράλληλη στήριξη είναι αμέτρητα, με μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα να καλπάζουν.

Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι προσπαθούν να τα βγάλει πέρα με 737€.

Κανείς μόνος! 

Μαζί με τους συναδέλφους μας πάμε κόντρα σε αυτούς που υποχρεώνουν τον εκπαιδευτικό να ψάχνει χορηγό και να κάνει promotion του σχολείου που δουλεύει, για να ανέβουν οι δείκτες επιχειρηματικής, αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Πάμε κόντρα σε όποιον θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο. Αγωνιζόμαστε για σχολεία που προωθούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Αγωνιζόμαστε για πλήρη κάλυψη των αναγκών στη δημόσια εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς.

Αγωνιζόμαστε για να πλατύνει το μέτωπο των εργαζομένων που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός!

 Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των συναδέλφων μας της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, την Τετάρτη 15/02 στις 10:30 στα Προπύλαια.

ΔΤ_Απεργία_ΔOΕ_ΟΛΜΕ_150223.pdf

Κύλιση προς τα επάνω