3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Παλλήνης

Χθες στις 10:00 πμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων της επιχείρησης «Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη» έξω από τα γραφεία του ΣΕΠΕ στην Παλλήνη. Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία για να συζητηθεί η εργατική διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ των εργαζομένων και της επιχείρησης, μετά από το κλείσιμο και την πτώχευσή της (η οποία ακόμη δεν έχει δηλωθεί). Η εργατική διαφορά αφορά όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Η εργοδοσία επέλεξε να αγνοήσει επιδεικτικά τόσο την τοπική διεύθυνση του ΣΕΠΕ, όσο και τους εργαζόμενους, καθώς δεν παρέστη ούτε δια νομίμου εκπροσώπου της. Μόνο μετά από πιέσεις των εργαζομένων και του σωματείου, αλλά και της διεύθυνσης του ΣΕΠΕ, υπήρξε η δέσμευση ότι θα παραστούν σε νέα συνάντηση που ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη, καθώς και θα προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που εδώ και πολύ καιρό τους έχει ζητήσει το ΣΕΠΕ.

Εκτός όμως από την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας, ανεκδιήγητη ήταν και η στάση της αστυνομίας. Όχι μόνο παρευρισκόταν προληπτικά στο χώρο, θεωρώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους και τα δεδουλευμένα τους, ως πιθανούς εγκληματίες, αλλά ο επικεφαλής αξιωματικός παρενέβη στους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ, ζητώντας λεπτομέρειες για τη συνάντηση της εργατικής διαφοράς.

Η στάση αυτή δεν είναι κάτι αποσπασματικό – περιστασιακό. Δένει απόλυτα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρεί πλέον απροκάλυπτα ως πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια τις λαϊκές διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις. Δένει απόλυτα και με το νόμο για τις διαδηλώσεις, που στόχο έχει, όχι βέβαια τους μπαχαλάκηδες και τους γνωστούς αγνώστους, αλλά να μη μπορούν να εκφραστούν  μαζικά και οργανωμένα εργατικές- λαϊκές διεκδικήσεις.

Η τάξη και η ασφάλεια δεν διασαλεύεται από εργαζόμενους των 500 και κάτω ευρώ, που κάνουν τη ζωή τους λάστιχο για να τα φέρουν βόλτα, που τους κόβουν το ρεύμα γιατί οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, αρνούνται να τους δώσουν τα δεδουλευμένα τους. Αντίθετα είναι αυτοί οι ίδιοι οι  νόμοι που κάνουν δικαίωμα του εργοδότη να παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων που διαταράσσουν την ασφάλεια των πολλών για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των λίγων σχολαρχών.

Δεν μας τρομάζουν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας.

ΔΤ-για-την-εργατική-διαφορά-στο-ΣΕΠΕ-παλλήνης.docx

Κύλιση προς τα επάνω