3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Την Τετάρτη 5/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Βύρωνα και του Διευθυντή Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαϊρακτάρη και του Υπεύθυνου για τα ΔΙΕΚ κ. Σταυρόπουλου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών στους εκπαιδευτές  των ΔΙΕΚ. Τι φάνηκε από όλη τη διαδικασία:

Πρώτον, για μία ακόμα φορά γίναμε αποδέκτες της παρελκυστικής τακτικής του Υπουργείου και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που αξιοποιώντας «τεχνικές δυσκολίες» ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο, χωρίς επί της ουσίας να δεσμεύονται για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος χιλιάδων εκπαιδευτών να καταβληθούν οι μισθοί τους από τον περασμένο Οκτώβρη. Ειπώθηκε πως αναμένεται εγκύκλιος με την οποία θα διευθετηθεί το ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων για τους μη πιστοποιημένους συναδέλφους είτε με υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο (πράγμα που επάγει μείωση στα ωρομίσθια) είτε χωρίς καμία μεταβολή (όπως έγινε και πέρσι). Εμπαίζουν ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται αμισθί επί ένα χρόνο, χωρίς συμβάσεις και που είναι οι αυτοί που κρατάνε σε λειτουργία τα ΔΙΕΚ, εργαζόμενοι με πετσοκομμένα ωράρια που συχνά καλούνται να καλύψουν «από την τσέπη τους» τα έξοδα μετακίνησης. Ακραίο ενδεχόμενο αποτελεί η μη καταβολή των δεδουλευμένων από τη στιγμή που «οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε καν να προσληφθούν ως προσωπικό στα ΔΙΕΚ», όπως ειπώθηκε. Στην περίπτωση αυτή, οι εκπαιδευτές θα πρέπει να καταφύγουν στη δικαστική οδό και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Υπευθύνων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εγείρεται το ζήτημα της επιστροφής αναδρομικών από τους εκπαιδευτές που εργάστηκαν χωρίς πιστοποίηση!

Δεύτερον, με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου και της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η υποβάθμιση των ΔΙΕΚ είναι δεδομένη και αποτελεί όρο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στο χώρο των ΙΕΚ. Οι υπεύθυνοι μίλησαν καθαρά για το σοβαρό ενδεχόμενο της μη πρόσληψης των μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών από Σεπτέμβρη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε άμεση υποστελέχωση των δομών με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Είναι «βολικό» στη λογική του διαίρει και βασίλευε να δημιουργούνται εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων. Υπουργείο και ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την ανάθεση πιστοποίησης στους ίδιους τους εκπαιδευτές, ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου και θα έπρεπε να καλύπτει εξ’ ολοκλήρου την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το Σωματείο «ο Βύρων» καλεί τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και ενωμένοι να ορθώσουν ανάστημα, διεκδικώντας αυτά που δικαιούνται, κόντρα στο συντεχνιασμό που προσπαθούν να προτάξουν Κυβέρνηση-Υπουργείο-ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Η κατάσταση δεν είναι καινούρια, τη βιώνουμε κάθε χρόνο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

            Όχι άλλο εμπαιγμό – Καταβολή των δεδουλευμένων εδώ και τώρα!

Δελτίο-τύπου-για-ΙΝΕΔΙΒΙΜ.docx

Κύλιση προς τα επάνω