3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για τα βαρέα των οδηγών – Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τις κάμερες αύριο στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι

Συνάδελφοι,

Το υπουργείο εργασίας άλλη μια φορά αρνείται να συναντήσει αντιπροσωπεία του σωματείου μας για να συζητήσουμε την απαράδεκτη πράξη του υπουργού να εξαιρέσει από τα βαρέα τους οδηγούς στα σχολικά λεωφορεία. Δεν σηκώνουν τηλέφωνα στο γραφείου του υπουργού. Όταν το κάνουν ακόμα πιπιλάνε την καραμέλα πως δεν κάνουν συσκέψεις λόγω της πανδημίας και πως “ο υπουργός είναι πολυάσχολος αυτή την περίοδο”.

Από τις χθεσινές εξαγγελίες όλου του επιτελείου της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ακριβώς πόσο και γιατί είναι πολυάσχολος! Ασχολούνται με τις μειώσεις μισθών, την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασία, την πλήρη δυνατότητα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, όπου, όσο, όταν, όπως θέλει και στο τέλος να απαιτεί και “ευχαριστώ” για τα ψίχουλα που πετάει. Βάζουν στο στόχαστρο όποια εργασιακά δικαιώματα διατηρούνται, ενώ προετοιμάζεται τσουνάμι νέων απολύσεων. Ο “πολυάσχολος” υπουργός Εργασίας φροντίζει και αυτός για το κεφάλαιο. Πού χρόνος για τους εργαζόμενους;

Για ακόμη μια φορά καταθέσαμε τα αιτήματα των οδηγών και ζητήσαμε συνάντηση. Από το υπουργικό γραφείο δεσμεύτηκαν τελικά για τηλεφωνική επικοινωνία σε αόριστο χρόνο. Επιτόπου αποφασίσαμε να συνεχίσουμε δυναμικά με νέο γύρο περιοδειών στα σχολεία και νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11/06/20 στις 10 π.μ.

Παράλληλα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την αισχρή αντιπαιδαγωγική τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις. Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις των σχολαρχών.

Καμία κάμερα στα σχολεία!

Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές συνθήκες!

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22 Μάη στις 8 π.μ. στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι.

ΔΤ_ΟΔΗΓΟΙ1.docx

Κύλιση προς τα επάνω