3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση της Παρασκευής 13 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, χθες πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» στο Υπουργείο Εργασίας για το πάγωμα της εξέτασης των φακέλων προκειμένου να λάβουν ορισμένοι συνάδελφοι το επίδομα ανεργίας.

Μέλη του ΔΣ, μαζί με τη συνάδελφο που αρχικά διαπίστωσε το πρόβλημα με το φάκελό της στον ΟΑΕΔ, συναντηθήκαμε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αντρέα Νεφελούδη. Παράλληλα πλήθος συναδέλφων παρέμεινε με το πανό του Συλλόγου μπροστά στο Υπουργείο, ενημερώνοντας με συνθήματα για την προκλητική στάση της Κυβέρνησης να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους μας, χωρίς εισόδημα μέσα στο καλοκαίρι.

Στη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρχικά έκανε πως δεν γνωρίζει το γεγονός, πως δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή κεντρικά στον ΟΑΕΔ, πως ο κρατικός φορέας μάλλον δρα αυτοβούλως. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην εγκύκλιο για τον υπολογισμό των ενσήμων, παραδέχτηκε πως υπήρχε η σκέψη να μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων για την ένταξη στο Ταμείο (από 125 που είναι τώρα στα 100). Αυτό τελικά δε συνέβη εφόσον με το τελευταίο Δ.Ε.Ν. (βλ.https://www.taxheaven.gr/ news/news/view/id/41202) δεν υπάρχει βλαπτική μεταβολή στον υπολογισμό των μερικώς απασχολούμενων (βλ.https://vyrwnas.edu.gr/?p= 2623). Τελικά, μετά από την πίεσή μας να τηλεφωνήσει ενώπιον μας στον ΟΑΕΔ, είπε πως έχει ήδη ενημερώσει και πως “ξεπαγώνει” η διαδικασία ελέγχου των φακέλων μας.

Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχαζόμαστε!

Είναι οι ίδιοι που άφησαν σε εκκρεμότητα έξι μήνες το ζήτημα του υπολογισμού των ενσήμων. Είναι οι ίδιοι που “χαριστικά” επιδοτούν 1 στους 10 άνεργους. Η ανεργία δεν είναι επιλογή. Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν, στο δρόμο των προηγούμενων, να ρημάζουν τη ζωή και τον κόπο μας για να διευκολύνουν τα κέρδη των λίγων.

Έτσι και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στο δικό μας δρόμο, με συνεχή αγώνα διεκδικούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας στα μικρά και τα μεγάλα.

Θεωρούμε πως από Δευτέρα πρέπει να απευθυνθεί ο καθένας μας στους κατά τόπους ΟΑΕΔ για την πορεία του φακέλου του και να ενημερώσει το σωματείο.

Να μη δεχτούμε άλλη καθυστέρηση της διαδικασίας.

Κύλιση προς τα επάνω